Την άποψη ότι όλοι φοβούνται την πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβήθηκε από τις συνιστώσες του.

«Εγώ τον κύριο Λαφαζάνη τον συμπαθώ γιατί λέει την αλήθεια» είπε σε τηλεοπτικές της δηλώσεις στο Mega η κ. Βούλτεψη. «Ο κ. Λαφαζάνης λέει ‘παιδιά αν αυτά τα έκαναν στη Νέα Δημοκρατία, φανταστείτε τι θα κάνουν σε μας. Ελάτε να τα βάλουμε κάτω να δούμε τι θα γίνει» πρόσθεσε, απαντώντας στη δήλωση του κ. Λαφαζάνη «περί ραγιαδισμού».

«Δουλεία είναι το χρέος που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δουλεία είναι το γεγονός ότι τόσα χρόνια είχαμε τοκοχρεολύσια και δεν μπορούσαμε να τα πληρώσουμε. Ραγιάς είναι αυτός που δέχεται αυτή την κατάσταση και είναι ραγιάς της πολυτελούς διαβίωσης» συμπλήρωσε.

«Ραγιάς είναι αυτός που αισθάνεται ραγιάς. Αυτός που ξύπνησε το πρωί της 21ης Απριλίου με ένα περίστροφο στην πλάτη του και δεν φοβήθηκε κι ας ήταν σε τρυφερή ηλικία, ραγιάς δεν θα γίνει ποτέ», τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Βούλτεψη.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πτώση του χρηματιστηρίου και την αναστάτωση στις αγορές, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβήθηκε από τις συνιστώσες του: «Άλλωστε και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ τρόμαξε και κατέβασε τους τόνους». «Τον κύριο Τσίπρα εκτός από τις αγορές, τον τρόμαξαν οι συνιστώσες του», ανέφερε.

Η κ. Βούλτεψη τόνισε, υπερασπιζόμενη τη γραμμή της κυβέρνησης, πως έπρεπε να ανοίξει τη συζήτηση για την «επόμενη ημέρα» γιατί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα λήγει τέλη του έτους και απομένει μόνο το πρόγραμμα του ΔΝΤ, που λήγει τον Μάρτιο του 2016. Πρόσθεσε πως «όταν βγήκε η Ιρλανδία από το μνημόνιο, στις 13 Σεπτεμβρίου, όλοι σιώπησαν και δεν έλεγαν τρέλες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ότι αφορά την προεδρική εκλογή είπε: «στο τέλος της ημέρας όταν θα υπάρχουν όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα θα υπάρχουν και οι 180 βουλευτές που θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να σωθεί η χώρα».