«Είναι μια περίεργη είδηση η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις που αφορούν τα ελληνοτουρκικά, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε θέματα άμυνας, νομίζω ότι αποκλίνουν πλήρως από τις θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου. Είναι μια παρά φύση πολιτική συνεργασία η οποία περισσότερο δείχνει μια ευκαιριακή σύμπραξη με κοινή επιδίωξη να ικανοποιηθεί η βουλιμία για την εξουσία», δήλωσε την Τετάρτη ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τις πρόσφατες επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Σε δηλώσεις του στον Real FM, ο «γαλάζιος» βουλευτής σημείωσε: «Πριν από μία δεκαετία, όποιος έλεγε για συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θα εθεωρείτο ή αιθεροβάμων ή ανόητος. Προφανώς τα δύο κόμματα συνεργάστηκαν στη βάση μιας πλατφόρμας θέσεων κοινής αποδοχής. Τώρα αν ο κ. Καμμένος συμφωνήσει με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για τη μετανάστευση… Γι αυτό μιλάω για μια συνεργασία χωρίς αρχές».

«Θέλω να κάνω έκκληση προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Διανύουμε τόσο κρίσιμη φάση. Αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι το αύριο της χώρας. Η συμπεριφορά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι δηλώσεις περί κουμπαράδων, δημιουργούν ένα κλίμα πάρα πολύ βαρύ για τη χώρα», τόνισε ο πρώην υπουργός, για να προσθέσει:

«Θα καταδικάσω όλες τις ακραίες δηλώσεις από όπου και αν προέρχονται. Αλλά εδώ δεν μπορούμε να βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε μία ατελείωτη κινδυνολογία η οποία βαραίνει την ατμόσφαιρα στη χώρα».