Η παρουσία πολιτικών από τα Δυτικά Βαλκάνια στην Ελλάδα λόγω της συμμετοχής τους στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, έδωσε την ευκαιρία στον Νίκο Δένδια να προγραμματίσει αύριο, Πέμπτη 13 Μαΐου, διαδοχικές διμερείς συναντήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει συζήτηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Νίκολα Ντιμοτρόφ (περίπου στις 13:30), καθώς και με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ (γύρω στις 17:15).

Επίσης, αύριο θα πραγματοποιηθεί (περίπου στις 19:15) τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ με θέμα την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας, που συνδιοργανώνουν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Μπόγκνταν Αουρέσκου, με τη συμμετοχή επίσης των υπουργών Εξωτερικών της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας, του αρμοδίου για τη διεύρυνση Επιτρόπου, Όλιβερ Βάρχελι, καθώς και του ειδικού απεσταλμένου της ΕΕ για τον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας και άλλα περιφερειακά ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων, Μίροσλαβ Λάϊτσακ.

Ο κ. Λάϊτσακ, ευρισκόμενος στην Αθήνα επ’ ευκαιρία της συμμετοχής του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, θα συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, ενώ θα ακολουθήσει και χωριστή συνάντησή του με τον κ. Δένδια (περί τις 20:00).