Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το κόμμα που αναμένεται να ιδρύσει η Ντόρα Μπακογιάννη την επόμενη Κυριακή, 21 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, στο θέατρο Badminton και αναμένεται να παραβρεθούν άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και από όλα το φάσμα του πολιτικού κόσμου.

Όπως υποστηρίζει το επιτελείο της κας Μπακογιάννη ξεκινά ένα νέο πολιτικό κίνημα και σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η διακήρυξη όσο και η ομιλία της πρώην υπουργού θα δώσουν το στίγμα του νέου πολιτικού εγχειρήματος.

Το κίνημα της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως θα ξεκαθαρίζεται και στην διακήρυξη, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα με το τι ψήφιζαν μέχρι πρότινος. Το νέο αυτό κίνημα θα εργάζεται με στόχο να γίνουν γρήγορες, αποτελεσματικές και σε βάθος μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Συγκεκριμένα μιλούν για ειλικρινείς, ουσιαστικές και εφαρμόσιμες πολιτικές, προσανατολισμένες σε ριζοσπαστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, της οργάνωσης της Πολιτείας και της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας.

Παράλληλα τονίζεται ότι στο στο νέο αυτό κίνημα τον πρώτο λόγο θα έχουν νέα πρόσωπα που με την παρουσία τους αλλά και τη διαδρομή τους, θα υποστηρίζουν την δημιουργική Ελλάδα που πρέπει να δημιουργηθεί σε νέες βάσεις.

Το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη θα επιδιώξει να συμμετάσχει και στην διακυβέρνηση της χώρας, ενώ εκτιμάτε ότι στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου για την διακήρυξη του νέου κόμματος, θα δώσουν το παρών τους πάνω από 3.000 άνθρωποι.