Να είναι περισσότερο προσεκτικά όταν αναφέρονται στην ασφάλεια που υπάρχει στη χώρα αναφορικά με την τουριστική σεζόν που έρχεται και την προστασία από τον κορονοϊό, ζήτησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλώντας σήμερα στη Βουλή.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν λέμε ότι η χώρα δεν είναι ασφαλής, τη δυσφημούμε. Τα παρακολουθούν και οι τουριστικοί πράκτορες όλα αυτά και καταγράφονται» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το μέλος της κυβέρνησης τόνισε, επίσης, ότι γίνονται προετοιμασίες για το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου «κάνοντας μικρά αλλά σταθερά βήματα όπως το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων για τους εμβολιασμένους αλλά και τους τουρίστες από τις ΗΠΑ», ενώ ξεκαθάρισε πως «αν οι επιδημιολόγοι βάλουν «κόκκινες» γραμμές, θα κάνουμε πίσω».

Αναφορικά με τα self test ο κ. Θεοχάρης απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση αναρωτήθηκε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί τα θεωρείτε πρόβλημα. Η χώρα μας πρωτοπορεί και σε αυτό. Πολύς κόσμος που είναι ασυμπτωματικός μεταδίδει τη νόσο και η χώρα είναι στο «κόκκινο». Ένα τόσο ουσιαστικό εργαλείο δεν θα έπρεπε να το κατακρίνουμε. Είναι εθνική προσπάθεια».

Τέλος, απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως τον περασμένο Αύγουστο στη χώρα υπήρξαν 180 κρούσματα σε σύνολο 3 εκατομμυρίων τουριστών.

«Ήταν υγειονομική καταστροφή; Ξέρετε ότι δεν ήρθε νωρίτερα το δεύτερο κύμα απ’ ότι στην Ευρώπη, ήρθε μια εβδομάδα αργότερα» απάντησε, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα έναντι του κορονοϊού, ενώ κάλεσε τους δημάρχους να μην ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο νησί είναι covid free.