Με συναινετική διάθεση αλλά και τόνο κριτικής έναντι της κυβέρνησης εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός έρχεται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου να μας μιλήσει για την πανδημία, παρουσιάζοντας ένα success story, ένα αφήγημα επιτυχίας, την ώρα που έχουμε χιλιάδες νεκρούς. Ζούμε σε έκτακτες συνθήκες στις οποίες δεν έχει θέση η στείρα αντιπαράθεση κύριε Μητσοτάκη. Ο μέσος πολίτης απαιτεί για να μας εμπιστευτεί, όλους εμάς τους πολιτικούς, να τους σεβαστούμε και να δράσουμε συντονισμένα και αποτελεσματικά στα προβλήματά τους. Δεν με ενοχλεί ότι είστε ανεπαρκείς, αλλά ότι δεν καταλαβαίνετε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «για να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση μια οποιαδήποτε κρίση θα πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Πως όμως να σας εμπιστευτεί κύριε Μητσοτάκη όταν μας λέτε με χαμόγελο ότι η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν την εκτόξευση; Ποια εμπιστοσύνη να σας έχει ο κόσμος, όταν επί πέντε μήνες μας λέτε τα ίδια και τα ίδια εφαρμόζοντας ένα από τα πιο σκληρά lock down στην Ευρώπη αλλά έχουμε 8.000 νεκρούς από τον κορονοϊό; Έρχεστε εδώ και οι επικοινωνιολόγοι σας βάζουν να λέτε την ίδια κασέτα, ότι πετύχαμε, πετύχαμε, πετύχαμε… Δυστυχώς δεν πετύχαμε. Η αυταρέσκειά σας, η διαχειριστική ανικανότητα του περίφημου επιτελικού σας κράτους, η εχθρότητα στην ιδέα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σας έχουν καταστήσει πολλαπλασιαστή της κρίσης που ζούμε. Κάθε μέρα προετοιμάζετε το λάθος της επόμενης. Στα 1.000 κρούσματα μας πήγατε σε lockdown και στα 4.000 κρούσματα ανοίγεται την αγορά κύριε Μητσοτάκη».

Και συνέχισε: «Ο πρωθυπουργός μας είχε πει σε τηλεοπτική του εμφάνιση στις 12 Ιανουαρίου ότι στο πρώτο τρίμηνο θα έχουμε εμβολιάσει 2.000.000 συμπολίτες μας μέχρι το τέλος Μαρτίου. Έχουν εμβολιαστεί όμως μόλις 624.000 συμπολίτες μας. Εγώ όταν αρχές Γενάρη επισκέφθηκα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας διατύπωσα μια πρόταση με δύο σκέλη. Να απελευθερωθούν οι πατέντες για την παραγωγή εμβολίων και εάν δεν ευοδωθούν οι προσπάθειές σας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να αναζητήσετε και εναλλακτικές αγορές εμβολίων».

«Επίσης, συνέχισε, με τη διαδημοτική μετακίνηση ο μέσος πολίτης δεν ξέρει πλέον τι ακριβώς ισχύει. Μέχρι που μπορεί να πάει, πόσο απέχει το σούπερ μάρκετ; Δεν ξέρει τι να κάνει. Προσπαθείτε να επιβάλλεται το μπάχαλο που έχετε δημιουργήσει, με την αστυνομική βία, όπως το είδαμε στη Νέα Σμύρνη. Στα σχολεία επίσης είχατε πει ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει, αλλά μετά τα κλείσατε και τώρα τα ξανανοίγετε. Τι ισχύει τελικά; Τα ίδια ακριβώς κάνατε και με την οικονομία. Στην αρχή η προκαταβολή ήταν επιστρεπτέα, μετά έγινε κατά το ήμισυ επιστρεπτέα, τώρα μπορεί να γίνει στο σύνολό της, μακάρι. Είστε τόσο χύμα που καταλήγετε ακόμη και αυτονόητα μέτρα να τα παίρνετε με καθυστέρηση. Μοιράσατε υποσχέσεις για το άνοιγμα της αγοράς τα Χριστούγεννα. Οι επιχειρηματίες χρεώθηκαν με εμπόρευμα και τους έμεινε. Τώρα το ίδιο λέτε ότι θα κάνετε το Πάσχα. Δεν ξέρετε πού πατάτε και πού βρίσκεστε. Και δυστυχώς αυτή η διαχειριστική ανεπάρκεια συνεχίζεται».