Νέο κεφάλαιο προστέθηκε στην διαμάχη ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου. Μετά την προσφυγή στο ΣτΕ της Χριστιάνα Καλογήρου που αν και εξελέγη με τη ΝΔ εξέπεσε από περιφερειάρχης με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραία μετά από ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ , τώρα, τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέρχονται κατά της ίδιας απόφασης.

Αυτή τη φορά ζητούν με προσφυγή τους στο ΣτΕ να αναιρεθεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου κατά το σκέλος εκείνο που δεν έκανε δεκτή την ένστασή τους ως προς τον αντιπεριφερειάρχη Ευστράτιο Κύτελη.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο αντιπεριφερειάρχης έχει και αυτός κώλυμα εκλογιμότητας, καθώς από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι και τον περασμένο Φεβρουάριο είχε την ιδιότητα του διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Μυτιλήνης του ΙΚΑ και παράλληλα από την 1η Ιανουαρίου 2012 της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Μυτιλήνης του ΕΟΠΥΥ.

Έτσι, όπως υποστηρίζουν εσφαλμένα το Διοικητικό Εφετείο ερμήνευσε την εκλογική νομοθεσία και ότι από την θέση που κατείχε ο κ. Κλύτελης είχε σημαντικές δυνατότητες επηρεασμού σε ψυχολογικό επίπεδο της εκλογικής βούλησης.