Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, σε δηλώσεις του με τις οποίες σχολίασε τις κινήσεις της Τουρκίας για επαναπροσέγγιση με το Κάιρο.

«Δεν μπορώ να βάλω τους Αιγύπτιους δίπλα στους Έλληνες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, εξερχόμενος από τέμενος μετά την προσευχή της Παρασκευής, σύμφωνα με την yenisafak.com.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την έναρξη διπλωματικών επαφών με την Αίγυπτο είπε «η συνεργασία σε επίπεδο πληροφοριών, διπλωματίας και οικονομίας με την Αίγυπτο συνεχίζεται. Φυσικά, θα θέλαμε να συνεχίσουμε αυτήν τη διαδικασία σε υψηλότερο επίπεδο. Ο λαός της Αιγύπτου δεν γίνεται να είναι χώρια από το τουρκικό έθνος. Φυσικά δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε τους Αιγύπτιους δίπλα στους Έλληνες».

«Δεν μπορούμε ποτέ να πιστέψουμε ότι ο ελληνικός και ο αιγυπτιακός λαός είναι πανομοιότυποι. Επιπλέον, μας λυπεί το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία συμμετέχει πλέον σε μια κοινή στρατιωτική άσκηση με την Ελλάδα. Δεν θέλαμε να δούμε την Σαουδική Αραβία στην διαδικασία μιας τέτοιας απόφασης. Φυσικά, θα το συζητήσουμε αυτό με τους αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας αλλά πιστεύουμε ότι αυτό δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί», υπογράμμισε.