Το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη μελέτησαν στιγμιαία στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο αποτελεί αυτή τη στιγμή τον αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση που αφορά τον μέχρι πρότινος καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

Ωστόσο υπήρχε ένα κώλυμα. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής ένα κόμμα δεν μπορεί να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης πριν παρέλθουν έξι μήνες από την προηγούμενη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δια του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, είχε καταθέσει στο Κοινοβούλιο πρόταση κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να ξανακαταθέσει ανάλογο αίτημα σε περίπου ενάμιση μήνα από τώρα.

Στην Κουμουνδούρου πάντως εκτιμούν ότι μέχρι τότε, ενδεχομένως η κ. Μενδώνη να έχει παφθεί από τη θέση της και ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν το πράττει την παρούσα χρονική συγκυρία προκειμένου να μην φανεί ως ήττα.