Συναγερμός λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την συνεχιζόμενη απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την ώρα βρίσκεται εκτάκτως στην ΓΑΔΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και κάνει συσκέψεις.

Αναρχικοί έκαναν «μπλόκα» και ζητούσαν ταυτότητες ψάχνοντας για αστυνομικούς

Λίγο μετά τις 10 χθες το βράδυ, περίπου 100 άτομα βγήκαν από την φοιτητική εστία στην Ούλοφ Πάλμε και σταματούσαν τα αυτοκίνητα, ζητώντας από τους επιβάτες τις ταυτότητές τους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν πρόκειται για αστυνομικούς.

Το γεγονός έγινε άμεσα αντιληπτό και στο σημείο κλήθηκαν διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς και αστυνομικοί της ΔΙΑΣ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Οι αστυνομικοί παρατάχθηκαν έξω από την εστία και είχαν λάβει εντολή να επέμβουν σε περίπτωση που διαπίστωναν παρόμοια ενέργεια, κάτι το οποίο δεν έγινε σύμφωνα με τον skai.gr.

Ο κύριος όγκος των αντιεξουσιαστών, μετά την εμφάνιση της Aστυνομίας επέστρεψε στο εσωτερικό της εστίας, ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν για 40 περίπου λεπτά και στην συνέχεια αποχώρησαν.

Παρόμοια κίνηση αναρχικών είχε καταγραφεί στο επεισόδια που ακολούθησαν της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το Δεκέμβριο του 2008.

Φόβοι για νέα τρομοκρατική οργάνωση και κλοπή πολεμικού υλικού από τους υποστηρικτές του

Για το ενδεχόμενο επιθέσεων σε στρατιωτικούς στόχους και ενδεχόμενη αρπαγή όπλων, ρουκετοβόλων κι εκρηκτικών προειδοποιεί κατεπείγον απόρρητο έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Τα Νέα».

Οι αρχές φοβούνται ότι είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί μια νέα τρομοκρατική οργάνωση… α λα 17 Νοέμβρη λόγω της εξέλιξης της υγείας του πολυϊσοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα (λόγω απεργίας πείνας), η οποία θα μπορούσε να έχει και το όνομά του.

Θυμίζουμε ότι η 17 Νοέμβρη είχε προβεί σε κλοπή οπλισμού το 1989 από το στρατόπεδο του Συκουρίου στη Λάρισα, ενώ σε μια αντίστοιχη ενέργεια είχε προβεί και ο ΕΛΑ το 1977 από στρατόπεδο της Ελευθερούπολης Καβάλας.

Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. συντάχθηκε, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, στις 26 Φεβρουαρίου 2021, δηλαδή περίπου στην 50ή ημέρα της απεργίας πείνας του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, κι έχει τίτλο «Εντατικοποίηση μέτρων ασφαλείας περιμετρικά στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων, σχηματισμών και κτιρίων».

Όπως σημειώνεται «ενόψει της επικρατούσας και εξελισσόμενης εσωτερικής επικαιρότητας παρακαλείσθε όπως από της λήψεως της παρούσης και για όσο χρονικό διάστημα κρίνετε αναγκαίο εντείνετε κι αυξήσετε τα αστυνομικά μέτρα περιμετρικά των στρατιωτικών μονάδων, εγκαταστάσεων (αποθήκες οπλισμού, πυρομαχικών κ.λπ.), σχηματισμών έως και στρατιωτικών κτιρίων που βρίσκονται εκτός αυτών προς πρόληψη και αποτροπή οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας εις βάρος του υπηρετούντος εκεί προσωπικού και των εν λόγω κτιρίων κι εγκαταστάσεων ή πράξης ακτιβιστικού χαρακτήρα»!

Επισημαίνεται ακολούθως προς τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες: «Σε συνεργασία με τις κατά τόπο αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές, προς επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού εκδηλώσετε και οποιοδήποτε κατά την κρίση σας πρόσθετο μέτρο το οποίο θα συμβάλει στην επαύξηση του βαθμού ασφαλείας των στρατιωτικών εγκαταστάσεων».