Για την κακοκαιρία Μήδεια και τα προβλήματα τα οποία δημιούργησε στους κατοίκους κυρίως των βορείων προαστίων μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης (18/2) αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένα ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους, περιφερειών, αποκεντρωμένης διοίκησης και δήμων κάτι που έχουμε πει ότι θα το ξεκαθαρίσουμε μέσα στο εξάμηνο του 2021» ανέφερε o Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι δεν θα κοπούν όλα τα δέντρα για να έχουμε εναέριες γραμμές ρεύματος, αλλά σκοπός είναι να γίνει υπογειοποίηση γραμμών ρεύματος. 

«Υπάρχουν ευθύνες για τα σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης,  αλλά ήταν τόσο έντονο το καιρικό φαινόμενο σε κάποιες περιοχές και ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί» τόνισε.

Σημείωσε πως γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε την Τρίτη, να συνδράμουν κινητές ομάδες της ΕΜΑΚ, του στρατού και των Δήμων. Τέλος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πέτσας, αν δεν γίνονταν αυτές οι ενέργειες, δεν θα ερχόταν το ρεύμα «ούτε σε μια εβδομάδα».