«Εξαιρετικά ευτυχή» χαρακτήρισε την απόφαση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά τα φύλλα πορείας που τους εστάλησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όμως, ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, στράφηκε κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ είπε ότι είναι «αντιλαϊκό και πλήρως αντισυνταγματικό μέτρο» η πολιτική επιστράτευση των συνδικαλιστών και κάλεσε τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ σε πολιτική ανυπακοή.

«Ο κ. Κατρούγκαλος εξέπληξε αρνητικά το πανελλήνιο. Σκέφθηκα μήπως ωθήσει τους ανθρώπους στο δρόμο για να βγάλουν φίλοι του λεφτά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Ευτυχώς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ήταν σοφότεροι και υπάκουσαν στο νόμο. Ευτυχώς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, δεν άκουσαν ανεύθυνες ρήσεις περί ανυπακοής».

Στην εκπομπή μετά τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα πρέπει να σεβόμαστε το Σύνταγμα, να έχουμε υπακοή στο Σύνταγμα και να είμαστε σύμφωνοι με αυτό», είπε αρχικά ο κ. Κατρούγκαλος για να συμπληρώσει: «Ξέρουμε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες όταν παραβιάζουμε τους νόμους. Γι’ αυτό κι εγώ αναφέρθηκα στην προσωπική μου θέση και τι θα έκανα εγώ αν ήμουν εργαζόμενος. Για να μπορέσει να εφαρμοστεί η θέση μου, θα πρέπει να έχει γίνει ανάλογη προετοιμασία», είπε ο συνταγματολόγος.

Ο κ. Κατρούγκαλος πάντως αναφέρθηκε και στη θέση του ότι η κοινωνία πρέπει να αντιστέκεται και τόνισε ότι έχει βρεθεί αλληλέγγυος σε πολλές μορφές αγώνα.

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Το να λέει ο καθένας ότι κάνει ό,τι του γουστάρει, είναι ζούγκλα» με τον κ. Κατρούγκαλο να επιμένει ότι μίλησε για την περίπτωση που εκείνος θα ήταν εργαζόμενος.