Δύο φορές είχε σκεφθεί να παραιτηθεί ο Κωστής Χατζηδάκης από τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης- μια λόγω των αντιδράσεων του Αγροτικής Ανάπτυξης για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και μία λόγω της αλλαγής στάσης του ΠΑΣΟΚ στις λαϊκές αγορές-, όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Υπογραμμίζει πως οι τιμές στο γάλα δεν έπεσαν, γιατί δεν προωθήθηκε η ρύθμισή του για γάλα 11 ημερών αλλά η ρύθμιση που ήθελε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Όλοι, όσοι επισημαίνουν ότι η ρύθμιση για το γάλα δεν δούλεψε ας συμφωνήσουν σε μια καινούργια» διαμηνύει.

Δηλώνει πως μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να τον αφήσει εκτός κυβέρνησης «δεν θα κάνει καριέρα εσωκομματικής αντιπολίτευσης», ενώ επιμένει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Τάσσεται εναντίον των πρόωρων εκλογών, λέγοντας: «Όχι στους τακτικισμούς, όχι στους πειρασμούς για πρόωρες εκλογές… Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές τον τόπο, με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ας πάρει την ευθύνη»

Τέλος, σημειώνει πως με τα σημερινά δεδομένα αποτελεί «ουτοπία» οποιαδήποτε συζήτηση για «μεγάλο συνασπισμό».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.