Εξηγήσεις ενώπιον των ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής δίνουν σήμερα δυο ακόμη βουλευτές του κόμματος, οι Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Αντώνης Γρέγος.

Οι βουλευτές αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, την οποία αρνούνται.

Μετά τις απολογίες τους ανακρίτριες και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την ποινική τους μεταχείριση, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Την ίδια ώρα, η σύζυγος του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια παραμένει σε κατ οίκον περιορισμό αναμένοντας το συμβούλιο Εφετών να αποφασίσει για την τύχη της. Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία της Ελένης Ζαρούλια προέκυψε διαφωνία ανακριτριών και εισαγγελέα για την προφυλάκιση της ή όχι.
Την Δευτέρα με τις εξηγήσεις του κατηγορούμενου βουλευτή Αρτέμη Ματθαιόπουλου κλείνει ένας ακόμη κύκλος απολογιών της πολύκροτης υπόθεσης.

Ωστόσο, μια νέα σελίδα στην έρευνα αναμένεται να ανοίξει όταν σταλούν οι κλήσεις για συμπληρωματική απολογία στην τελευταία ομάδα, που όπως όλα δείχνουν είναι οι προφυλακισμένοι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός, καθώς και ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.