Σε κατ’ οίκον περιορισμό θα παραμείνει η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια μέχρι το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να αποφασίσει σχετικά με τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ ανακριτριών και εισαγγελέα για την προφυλάκιση της ή όχι.

Μετά την απολογία της Ε. Ζαρούλια, ο εισαγγελέας είχε την άποψη ότι η βουλευτής της Χρυσής Αυγής πρέπει να προφυλακιστεί, ενώ οι ανακρίτριες εξέφρασαν την πεποίθηση ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Έτσι, σύμφωνα με το νέο νόμο απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα στην κ. Ζαρούλία και θα παραμείνει σε κατ οίκον μέχρι τις επόμενες μέρες να εκδώσει βούλευμα το συμβούλιο εφετών.

Σε δήλωσή του, ο συνήγορος της κ. Ζαρούλια χαρακτήρισε έωλη την κατηγορία σε βάρος της αφού -όπως είπε- δεν συμμετείχε σε καμία εγκληματική πράξη. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι ανακρίτριες έκριναν την υπόθεση αμερόληπτα.

Νωρίτερα, ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα είχε αφεθεί μετά την απολογία του ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.