Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπαακωνσταντίνου μετά την σημερινή απολογία του στον αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή Ιωσήφ Τσαλαγανίδη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ομόφωνα στον πρώην υπουργό επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ αλλά και ο όρος της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου απολογήθηκε για τα κακουργήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου αλλά και για ένα πλημμέλημα, αυτό της παράβασης καθήκοντος. Τα αδικήματα αφορούν τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Φέρεται να τροποποίησε τη λίστα Λαγκάρντ αφαιρώντας από τα περίπου 2000 ονόματα, αυτά συγγενικών του προσώπων ενώ δεν έδωσε ποτέ το πρωτότυπο έγγραφο στο ΣΔΟΕ προκειμένου να ελεγχθεί.

΄Οταν ολοκληρωθεί η ανάκριση θα αποφασιστεί αν ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο για την πολύκροτη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι κατηγορούμενοι και οι δυο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης και Γιώργος Καπελέρης.