Αιχμηρή κριτική έκαναν στην κυβέρνηση και στον νέο υπουργό Δημόσιας Τάξης οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ), με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών.

Η αρμόδια τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, δήλωσε ότι «μετά τις σημερινές απαράδεκτες ενέργειες έξω από το υπουργείο Οικονομικών, η χθεσινή εξαγγελία του κ. Κικίλια, ότι θα “καθαρίσει την Αθήνα”, παίρνει άλλη διάσταση», και πρόσθεσε: «Αν όντως πρόκειται για μάχη καθαριότητας, τότε αυτή θα την κερδίσουν τελικά οι καθαρίστριες και όχι ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης που έδωσε σήμερα το πρώτο, πολύ άσχημο δείγμα γραφής του».

Για το ίδιο θέμα δηλώσεις έκανε και η επίσης κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος και τομεάρχης Οικονομικών, Ραχήλ Μακρή, η οποία είπε ότι «οι υπουργοί άλλαξαν αλλά τα ΜΑΤ εξακολουθούν να κάνουν επίδειξη δύναμης στις γυναίκες, που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία». Σύμφωνα με την κ. Μακρή, η κυβέρνηση «υιοθετεί τη βία ως απάντηση και τον ξυλοδαρμό ως πολιτική στάση», και σημείωσε ότι «η αστυνομική βία δεν αποτελεί απάντηση στην πείνα. Το ξύλο δεν λύνει τα προβλήματα επιβίωσης».

Τέλος, ο τομεάρχης Εργασίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης, αναφερόμενος στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν παρεμβαίνει στην κατεύθυνση της μείωσης του ενεργειακού κόστους και «δεν προστατεύει τα συμφέροντα των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων».