Ταξίδι – αστραπή με άκρα μυστικότητα πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη, στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όπου φέρεται να είχε σειρά επαφών με στελέχη από το επιτελείο του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, αλλά και με εκπροσώπους ξένων θεσμικών επενδυτών και hedge funds.

Σε ρεπορτάζ της, η «Εφημερίδα των Συντακτών» κάνει λόγο για υπόγειες ζημώσεις για την αναθεώρηση του ελληνικού ΑΕΠ και τη νέα αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους, την ώρα που στο επίκεντρο της δημοσιότητας βρίσκεται ο κυβερνητικός ανασχηματισμός.

Στο Παρίσι, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών συζήτησε όλα τα σενάρια που έχουν μπει στο τραπέζι από τους δανειστές για μια συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας, που μετά τα δάνεια της τρόικας έχει φτάσει τα 320,4 δισ. ευρώ ή στο 175,1% του ΑΕΠ.

Ο κ. Στουρνάρας, τον οποίο πρόσφατα ο πρωθυπουργός σε δημόσια τοποθέτησή του είχε ορίσει ως βασικό διαπραγματευτή για αυτό το ζήτημα (σ.σ. με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα σενάρια μετακίνησής του από τον υπουργικό «θώκο» που διατηρεί), έστρωσε παράλληλα το χαλί για τη δεύτερη προσπάθεια εξόδου της χώρας στις αγορές, σύμφωνα με την εφημερίδα.