Δριμύα κριτική εναντίον της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι «απομακρύνεται καθημερινά από τη στοιχειώδη πραγματικότητα», την ώρα που η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έκανε λόγο για «αποκρουστική έλλειψη ενσυναίσθησης για τα όσα περνούν σήμερα οι Έλληνες πολίτες» από πλευράς πρωθυπουργού.

«Η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη της πανδημίας (του κορονοϊού) και το πιο στενάχωρο είναι ότι έχει μια κυβέρνηση που απομακρύνεται καθημερινά από τη στοιχειώδη πραγματικότητα», ανέφερε, ξεκινώντας την ομιλία του, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση πως «θεωρεί ότι τα πάντα είναι εικόνα».

«Αυτές τις μέρες βιώνουμε όχι μόνο τα αποτελέσματα της εγκληματικής αδράνειας και ανικανότητας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Αλλά και μια αποκρουστική για το μέσο Έλληνα, ανεξαρτήτως πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης, έλλειψη ενσυναίσθησης από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του για τα όσα περνούν σήμερα οι Έλληνες πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε πως «έρχονται στη δημοσιότητα αποκαλύψεις που μας κάνουν να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο, που αναδεικνύουν εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης».

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα «όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων στη δημόσια πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, αλλά και σε μια ιδιωτική πλατφόρμα που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία του ΕΟΔΥ», μια διπλή καταγραφή που όπως είπε «μας προβληματίζει ότι έχει οδηγήσει ενδεχομένως σε μία ελλιπή καταγραφή των κρουσμάτων και στο αποτέλεσμα η επιτροπή των επιστημόνων που καλείται να γνωμοδοτήσει να έχει στοιχεία τα οποία είναι απολύτως αμφισβητήσιμα».

TAGS