Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη στο συνέδριο της ΔΗΜ.ΑΡ., στην Αγίου Κωνσταντίνου επικρατεί εκ νέου αναβρασμός, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών.

«Όσοι είδαν τον Φώτη Κουβέλη, του είπαν να μην παραιτηθεί», τόνισε μιλώντας στο MEGA ο Γιάννης Πανούσης. «Του είπα να αποκεφαλίσει την ηγετική ομάδα και εκείνος να μείνει», πρόσθεσε, και συμπλήρωσε ότι η απόφαση της παραίτησής του ήταν μεγάλη πράξη τόλμης και ήθους.

Σύμφωνα με τον κ. Πανούση, τα ζητήματα που πρέπει να μελετηθούν για το 1,2% των ευρωεκλογών, είναι το πώς κυβέρνησε η ΔΗΜ.ΑΡ., γιατί έφυγαν από την κυβέρνηση και τι έκαναν ένα χρόνο μετά.

«Μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση απομονωθήκαμε, λέγαμε σε όλα όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πανούσης. Και συμπλήρωσε: «Δεν πιστεύω ότι ο Φώτης Κουβέλης θα χρησιμοποιήσει ως τρικ την παραίτησή του».

Πάντως, αναφερόμενος στο θέμα της διαδοχής της ηγεσίας της ΔΗΜ.ΑΡ. και τα ονόματα που ακούγονται παρασκηνιακά, ο κ. Πανούσης ανέφερε «Υπάρχει μία επετηρίδα ανθρώπων που είναι μαζί με το Φώτη Κουβέλη σαράντα χρόνια και θα ήθελε ο Φώτης να τον διαδεχθούν». «Εγώ είμαι χαμηλά στην επετηρίδα για να διεκδικήσω την προεδρία», κατέληξε ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ.