«Δεν είμαι υπέρ της επανόδου της ΔΗΜ.ΑΡ. στην κυβέρνηση», τόνισε ο Σπύρος Λυκούδης.

Ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., μία μέρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη στο Συνέδριο του κόμματος, υποστήριξε ότι πρέπει να συγκροτηθεί η κεντροαριστερά.

Ο κ. Λυκούδης μάλιστα υποστήριξε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της κρίσης και οι ανάγκες της ελληνικές κοινωνίας το ανέβασαν σε αυτό που έγινε σήμερα». Και πρόσθεσε ότι: «επειδή δηλώνει ότι καλύπτει το χώρο της κεντροαριστεράς, πρέπει να το πιστέψουμε;».

Όπως είπε ο κ. Λυκούδης, η χώρα τα τελευταία χρόνια πέρασε και περνά μια μεγάλη κρίση. «Έπρεπε να υπάρξουν δυνάμεις για να μην καταρρεύσει η χώρα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις «κακές γλώσσες» που μιλούν για χαμηλά ποσοστά της ΔΗΜ.ΑΡ. στις δημοσκοπήσεις προτού αποχωρήσει η Αγίου Κωνσταντίνου από την κυβέρνηση, σημείωσε: «Η τελευταία μέτρηση πριν την αποχώρησή μας από την κυβέρνηση ήταν 6,7%. Δεν υποστηρίζω ότι έπρεπε να μείνουμε», σημείωσε.

Πάντως, μιλώντας για την παρούσα κατάσταση στο κόμμα του, είπε ότι: «Είναι αστείο να σκεφτόμαστε με όρους άλλης εποχής. Εγώ έχω επαφή με τη συνείδησή μου», είπε. Και πρόσθεσε: «Αν το κόμμα μου επαναλάβει ένα σχέδιο που παταγωδώς απέτυχε, θα πρέπει να έρθω σε αντιρρήσεις με τον εαυτό μου. Πιστεύω όμως ότι τα παθήματα γίνονται μαθήματα».