«Λυπάμαι που μία ανθρώπινη αντίδρασή μου δημιούργησε λάθος εντυπώσεις, εγώ δεν είμαι πολιτικός, προχωράμε μπροστά, μένω και δίνω τη μάχη» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ αναφερόμενος στις πρόσφατες διαρροές που δημιούργησαν σύγχυση.

«Χάρη στις προσπάθειες και τις θυσίες όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, η κυβέρνηση κατόρθωσε:
Πρώτον, να αποσοβήσει τον υπαρκτό, όπως επιβεβαιώθηκε και από τα πρόσφατα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, κίνδυνο για άμεση έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη την κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού του 2012.

Δεύτερον, να διασφαλίσει τη σταθερότητα και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Αυτές είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για την επίτευξη βιώσιμων ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης.

Εκτιμώ ότι τόσο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών όσο και αυτό των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα επιβεβαίωσε ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί να διαφυλάξει αυτή τη σταθερότητα ως κόρην οφθαλμού, ώστε να μην διακυβευθούν τα επιτεύγματα των τελευταίων ετών.

Άλλωστε, ανάλογη ήταν και η αντίδραση των διεθνών αγορών, με τις τιμές των ελληνικών ομολόγων να καταγράφουν ανοδική πορεία.

Η συμβολή της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε αυτή την εθνική προσπάθεια είναι πολύ σημαντική», τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας.