Την άποψη ότι αν εκλεγεί δήμαρχος, «η Θεσσαλονίκη δεν θα έχει κομματικό χρώμα αλλά το χρώμα της Θεσσαλονίκης», εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή LiveU του Star.

«Ο κ. Μπουτάρης παρότι προσπαθεί να πείσει – και το έχει τονίσει ο ίδιος – ότι ανήκει στους προοδευτικούς, στους σύγχρονους πολιτικούς, χρησιμοποιεί μεθόδους τέτοιες που δείχνουν ότι ανήκει στην αντίθετη κατηγορία, των οπισθοδρομικών. Εγώ τους ονομάζω νεοσυντηρητικούς», σημείωσε ο Σταύρος Καλαφάτης για τον απερχόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι τον κ. Μπουτάρη «βαρύνουν οι κλασικές πολιτικές παθογένειες, αυτές που κάνουν τον κόσμο να αντιπαθεί τους κλασικούς πολιτικούς». Έδωσε μάλιστα ως παράδειγμα το γεγονός ότι λέει «άλλα τη μία κι άλλα την άλλην», ενισχύει την αναξιοπιστία του.

Ο κ. Καλαφάτης έκανε λόγο για προσπάθεια του κ. Μπουτάρη τις τελευταίες ημέρες να καλεί, να προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τους επικεφαλής άλλων παρατάξεων -που έχουν βγει πίσω από τη μάχη του δεύτερου γύρου- για να δώσουν μήνυμα στους ψηφοφόρους τους, «να κλείσουν το μάτι στους συμπολίτες μας, λες και είμαστε στην εποχή του ’70 και του ’80, όπου ένας επικεφαλής δίνει μία εντολή και ακολουθείται η γραμμή από τους συμπολίτες μας είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό οπισθοδρομικής παλαιο-νεοσυντηρητικής φιλοσοφίας».

«Είχα κι εγώ μία άλλη εικόνα για τον Μπουτάρη», τόνισε και σημείωσε ότι δεν περίμενε ο απερχόμενος δήμαρχος να λέει «ότι αν ψηφιστεί ο Καλαφάτης η Θεσσαλονίκη θα γίνει μπλε», όταν ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης «λέει ευθαρσώς ότι πρέπει να βγει δήμαρχος γιατί τότε θα έχει το δικαίωμα ο κ. Βενιζέλος να πανηγυρίζει ότι “πήρε” την πόλη».

Πρόσθεσε ότι «εγώ λέω ότι η πόλη την επόμενη των εκλογών δεν θα είναι ούτε μπλε, ούτε πράσινη. Η Θεσσαλονίκη δεν θα έχει χρώμα την επόμενη μέρα των εκλογών. Δεν θα το επιτρέψω. Θα έχει το χρώμα της Θεσσαλονίκης». Σημείωσε μάλιστα ότι ακριβώς αυτό το θέμα είναι ένα χαρακτηριστικό που δείχνει τη διαφορά της αντίληψης που υπάρχει επί της ουσίας μεταξύ του συνδυασμού «Εντάξει» και του κ. Μπουτάρη.

Σε ερώτηση για την πρώτη προτεραιότητα του Σταύρου Καλαφάτη αν εκλεγεί δήμαρχος, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Εντάξει» σημείωσε ότι «το ζητούμενο είναι όταν κάποιος ασχολείται με τα κοινά και έχει συγκεκριμένη αποστολή, να είναι αποτελεσματικός και συνεπής σε αυτό που κάνει. Μέσα από τα προκαθορισμένα όρια της νομοθεσίας, το κύριο έργο του δημάρχου είναι να κρατά την πόλη καθαρή. Αυτό δεν συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μόνο δική μου τοποθέτηση. Το έχει ομολογήσει ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης, που βαθμολόγησε τον εαυτό του πολύ χαμηλά. Άρα η καθαριότητα είναι το νούμερο ένα προτεραιότητα».