Μπορεί το μήνυμα των εκλογών να ήταν να μη γυρίσουν οι ψηφοφόροι την πλάτη στην κάλπη, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε αφού και πάλι τα ποσοστά αποχής ήταν μεγάλα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αγία Ρούμελη Σφακίων, το ποσοστό της αποχής έφθασε στο 82,17%, δηλαδή ψήφισαν μόνο οι 23 από τους 129.

Οι κάτοικοι της περιοχής μάλιστα μίλησαν στο flashnews.gr για την κατάσταση που επικρατεί αλλά και για τους λόγους που αποφάσισαν να απέχουν από την κάλπη.

«Με ποσοστό πάνω από 82% η τοπική Κοινότητα Αγίας Ρουμέλης Σφακίων απείχε από την εκλογική διαδικασία ανταπαντώντας στη χρόνια αδιαφορία πρωτίστως της Δημοτικής Αρχής αλλά και της Περιφέρειας, απέναντι στα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

Η αποχή αυτή, αποτελεί κραυγή αγωνίας και έκκληση προς όλους να στρέψουν το βλέμμα σε μια περιοχή από την οποία διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η έλλειψη γιατρού στο φαράγγι της Σαμαριάς, η μη ύπαρξη οδικής σύνδεσης και οι ελλιπείς λιμενικές εγκαταστάσεις δεν διασφαλίζουν καν το πρώτιστο αγαθό όλων που είναι η υγεία.

Σε μια Τοπική Κοινότητα που μετά τον Καποδίστρια και τον Καλλικράτη έχει γυρίσει πίσω αντιστρόφως ανάλογα με την ανάπτυξη που παρατηρείται στον υπόλοιπο δήμο Σφακίων, περιμέναμε ότι έστω και τους τελευταίους μήνες οι ιθύνοντες (δήμος-Περιφέρεια) θα έρχονταν να ακούσουν τα προβλήματά μας, να προσπαθήσουμε, έστω, για κοινά αποδεκτές λύσεις.

Αντί αυτού; Μια επίσκεψη αστραπή δύο μέρες πριν τις εκλογές από τον υποψήφιο δημάρχο Σφακίων. Ζητάμε τα αυτονόητα, απαιτούμε όσα δικαιούμαστε.

Πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι φορείς ότι και η Τοπική Κοινότητα Αγίας Ρουμέλης είναι δήμος Σφακίων, είναι νομός Χανίων, ανήκει στην ελληνική επικράτεια.

Ότι υπάρχουν πραγματικές ανάγκες και πρέπει να τις δουν. Εάν θεωρούν ότι είμαστε μόνο 129 άτομα, να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε χιλιάδες καθώς από τον εθνικό δρυμό Σαμαριάς (που γεωγραφικά ανήκει στο σύνολό του στην τοπική κοινότητα Αγίας Ρουμέλης), διέρχονται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο και αυτοί βλέπουν.

Οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.