Από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών εκλέχθηκαν δήμαρχοι σε δώδεκα δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ σε άλλους δέκα δήμους η μάχη συνεχίζεται και θα κριθεί την προσεχή Κυριακή, στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Στην Αρκαδία, ο Παναγιώτης Μαντάς με την «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών» εκλέχτηκε στον δήμο Βόρειας Κυνουρίας με ποσοστό 52,87%.

Στη Λακωνία, ο Πέτρος Ανδρεάκος με τον συνδυασμό «ΜΠΡΟΣΤΑ» κέρδισε τον δήμο Ανατολικής Μάνης με το ασύλληπτο ποσοστό του 93,21%.

Ο Γιάννης Γρυπιώτης επανεκλέχτηκε στον δήμο Ευρώτα με τον συνδυασμό «Σύγχρονη κοινωνία- Δίκτυο πολιτών Ευρώτα» με ποσοστό 55,36%, ενώ ο δήμος Ελαφονήσου άλλαξε χέρια και εκλέχθηκε δήμαρχος ο Χαράλαμπος Λιάρος, παλαιός αυτοδιοικητικός, με ποσοστό 51,76%.

Τέλος, επανεκλέχτηκε δήμαρχος για τρίτη φορά στον δήμο Μονεμβασιάς ο Ηρακλής Τριχείλης, με τον συνδυασμό «Ενότητα- Δημιουργία», με ποσοστό 73,86%.

Στη Μεσσηνία, οι πολίτες της Καλαμάτας ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στην «Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας» κι επανεξέλεξαν δήμαρχο τον Παναγιώτη Νίκα με ποσοστό 54,11%, ενώ επανεκλέχτηκε και ο Δημήτρης Καφαντάρης με τον συνδυασμό «Δύναμη Ελπίδας» στον δήμο Πύλου- Νέστορος, με ποσοστό 50,95%.

Στην Αργολίδα, τρεις δήμοι έχουν δήμαρχο από χθες βράδυ. Στον δήμο Άργους- Μυκηνών επανεκλέχθηκε ο Δημήτρης Καμπόσος με τον συνδυασμό «Αλλαγή Πορείας», με ποσοστό 61,17%.

Ο Δημήτρης Κωστούρος, που κατέβαινε επικεφαλής για πρώτη φορά με τον συνδυασμό «Ναύπλιο. Επόμενη μέρα» κέρδισε τον δήμο Ναυπλίου- Ναυπλιέων με 52,41%, ενώ επανεκλέχτηκε δήμαρχος Επιδαύρου ο Κώστας Γκάτζιος με τον συνδυασμό «Νέα Αντίληψη», λαμβάνοντας το 57,34% των ψήφων.

Στην Κορινθία, και στον δήμο Βέλου- Βόχας, επανεκλέχθηκε δήμαρχος ο Αννίβας Παπακυριάκος με τον συνδυασμό «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Βέλου – Βόχας» με ποσοστό 50,76%. Δήμαρχο εξέλεξε και η Νεμέα, αφού ο Κωνσταντίνος Καλαντζής με τον συνδυασμό «Ανάπτυξη Δημιουργία» έλαβε το 52,37% των ψήφων.

Στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, την προσεχή Κυριακή θα δώσουν τη μάχη για τον δημαρχιακό θώκο, είκοσι συνδυασμοί σε δέκα δήμους της Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, στον δεύτερο γύρο θα κριθούν οι δήμοι:

Στη Μεσσηνία, ο δήμος Μεσσήνης μεταξύ των Αναστασόπουλου Στάθη με τη «Δημοτική Ένωση Μεσσήνης», που έλαβε ποσοστό 44,44% και του Τσώνη Γιώργου με την «Αδέσμευτη Κίνηση», που έλαβε 29,77%.

Ο δήμος Οιχαλίας, μεταξύ του Σταθόπουλου Αριστείδη με τη «Δημοτική Υπέρβαση», που έλαβε ποσοστό 33,08%, και της Παναγιώτας Γεωργακοπούλου με τη «Δημοτική Ένωση Οιχαλίας», που έλαβε 25,44%.

Ο δήμος Τριφυλίας, μεταξύ του Κατσίβελα Παναγιώτη με τον συνδυασμό «Τριφυλία ξεκινάμε», που έλαβε ποσοστό 49,20%, και του Ανδρινόπουλου Ευστάθιου με τον συνδυασμό «Η Τριφυλλία αλλάζει», που έλαβε 29,38%, και ο δήμος Δυτικής Μάνης, μεταξύ του Μαραμπέα Γιάννη με την «Εναλλακτική Μανιάτικη Ανανεωτική Συσπείρωση», που έλαβε ποσοστό 35,77%, και του νυν δημάρχου Γιαννημάρα Δημήτρη με τη «Νέα Πνοή για τη Δυτική Μάνη», που έλαβε 34,41%.

Στην Κορινθία, ο Δήμος Σικυωνίων, μεταξύ του Σταματόπουλου Σπύρου με τη «Συμμαχία Νέων Σικυωνίων», που έλαβε ποσοστό 48,94% και του Σπανού Κώστα με τη «Νέα Μεγάλη Σικυωνία», που έλαβε 43,32%.

Ο δήμος Κορινθίων, μεταξύ του νυν δημάρχου Πνευματικού Αλέξανδρου με τον συνδυασμό «Κόρινθος – Πορεία Ευθύνης», που έλαβε 43,09%, και του προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας Νανόπουλου Βασίλη με τη «Συμμαχία Πολιτών», που έλαβε 41,75%.

Ο δήμος Λουτρακίου- Αγίων Θεοδώρων, μεταξύ του Γκιώνη Γιώργου με τη «Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών», που έλαβε 32,72%, και του Παύλου Παύλου με την «Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση Λουτρακίου Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων», που έλαβε 21,57%, καθώς και ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, μεταξύ του Ανδρικόπουλου Ηλία με την «Ομόνοια», που έλαβε 35,52%, και του Τσιώτου Βλάση με την «Ανανεωτική Συνεργασία», που έλαβε 28,08%.

Στη Λακωνία, την προσεχή Κυριακή θα διεξαχθούν εκλογές μόνο στον δήμο Σπάρτης, μεταξύ του εν ενεργεία δημάρχου Αργειτάκου Σταύρου με τον συνδυασμό «Ενωμένοι Πολίτες» που έλαβε ποσοστό 48,37% και του Βαλιώτη Ευάγγελου με τη «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης», που έλαβε 38,66%.

Στην Αρκαδία, εκλογές θα γίνουν την Κυριακή στον δήμο Τρίπολης, επαναλαμβάνοντας την αναμέτρηση του 2010 μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη, ο οποίος με τον συνδυασμό «Νέα Τρίπολη» έλαβε 38,28%, και του Δημήτρη Παυλή με τον συνδυασμό «Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά», που έλαβε 21,29%.

Στον δήμο Γορτυνίας μεταξύ του νυν δημάρχου Γιάννη Γιαννόπουλου με την «Παγγορτυνακή Συμαχία Πολιτών», που έλαβε 41,28%, και του Ανδρέα Κολοβού με την «Γορτυνιακή Συμπαράταξη», που έλαβε 27,95% των ψήφων. Στον δήμο Μεγαλόπολης μεταξύ του Παναγιώτη Μπούρα με τη «Δημοκρατική Συνεργασία», που έλαβε 38,71%, και του Διονύση Παπαδόπουλου με τον συνδυασμό «Δημοτική Ενότητα», που ήρθε δεύτερος με 35,71%.

Στον δήμο Νότιας Κυνουρίας μεταξύ του νυν δημάρχου Γιάννη Μαρνέρη, που με τον συνδυασμό «Συμπολιτεία» έλαβε 43,57%, και του Χαράλαμπου Λυσίκατουν που για πρώτη φορά διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών με το συνδυασμό «Όραμα – Γνώση – Πρόοδος» κι έλαβε 45,25%.

Τέλος, στην Αργολίδα, δεύτερος γύρος εκλογών θα διεξαχθεί στον δήμο Ερμιονίδας, μεταξύ του Σφυρή Δημήτρη με τη «Δημοτική Συνεργασία Ερμιονίδας», που έλαβε ποσοστό 34,83%, και του Γεωργόπουλου Γιάννη με τη «Δυνατή Ερμιονίδα», που έλαβε ποσοστό 30,64%.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.