Με καταμετρημένο το 32,7% των τμημάτων σε ολόκληρη στην Ήπειρο, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, που ζήτησε ανανέωση της λαϊκής εντολής, βρίσκεται στην πρώτη θέση, με ποσοστό που το 48,3%. Ακολουθεί Η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, με ποσοστό 26,24%.

Ο κ. Καχριμάνης, σε δηλώσεις του, ευχαρίστησε τους Ηπειρώτες, που τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και στήριξαν την νέα προσπάθεια.

«Αυτή η προσπάθεια, που ξεκινάει τώρα, θα τελειώσει σε πέντε χρόνια, που θα έχουμε δώσει απτά δείγματα της δουλειάς μας» είπε, μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε: «Δεν πήραμε καμία εντολή από κανένα κόμμα. Κατεβήκαμε μόνο για την Ήπειρο και μόνο στους Ηπειρώτες θα δώσουμε λόγο για την 5ετία που θα περάσει, αγωνιζόμενοι πάντα για την Περιφέρεια με δουλειά, αλληλεγγύη, στηριξη στους νέους ανθρώπους».

Η Όλγα Γεροβασίλη, από το εκλογικό της κέντρο, εμφανίστηκε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι τα αντανακλαστικά της κοινωνίας λειτουργούν προς την κατεύθυνση ανατροπών. «Καλώ όλο τον δημοκρατικό κόσμο της Ηπείρου να δώσει τη μάχη την επόμενη, κρίσιμη βδομάδα».