Στο εκλογικό τμήμα 5527 στην Ιωνίδειο Σχολή άσκησε τα εκλογικά δικαιώματα  υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με το συνδυασμό του Λιμανιού της Αγωνίας, Θοδωρής Δρίτσας.

«Σήμερα ο λαός κρατάει τη δύναμη στο χέρια του. Ο Πειραιάς αλλάζει, η περιφέρεια αλλάζει, η Ελλάδα αλλάζει. Από το πρωί στις κάλπες, κυοφορείται αυτή η αλλαγή. Μέχρι το βράδυ να μην λείψει κανείς από τη μάχη του Πειραιά, από τη μάχη της Δημοκρατίας. Ευχαριστώ όλες και όλους που εργάζονται ώστε να διεξαχθεί άψογα η εκλογική διαδικασία. Το έργο τους, είναι δύσκολο, γιατί έχουμε γενικευμένα κρούσματα ανοιχτών παραβιάσεων της νομιμότητας. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα και είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία. Ο Πειραιάς μπορεί να αισιοδοξεί» δήλωσε.

Ο κ. Δρίτσας κατά την άφιξή του στο εκλογικό κέντρο ήταν πλαισιωμένος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και συμβολικά από παιδιά υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τα κρούσματα που καταγγέλθηκαν για «παραβίαση της νομιμότητας» ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε «στα τραπεζάκια που είχαν στηθεί σε περίοπτες θέσεις για τη διανομή σταυρομένων ψηφοδελτίων» και στηλίτευσε τα «κηρύγματα από άμβωνος υπέρ του κ. Μώραλη» που παρατηρήθηκαν σήμερα το πρωί «σε ορισμένες ενορίες όπως του Αγίου Νείλου» αλλά και σε άλλες.