«Η διαρκής ευθεία καταδίκη του φασισμού, του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας αποτελεί τον μόνο δρόμο στην υπεράσπιση των αδυνάτων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Διεθνή Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού.

Σημειώνει ότι αυτή η Διεθνής Ημέρα «θυμίζει κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο το πογκρόμ που εξαπέλυσαν οι ναζί στη Γερμανία κατά των Εβραίων, τη γνωστή και ως Νύχτα των Κρυστάλλων, το 1938», προσθέτοντας ότι «θα τιμούμε για πάντα τα θύματα του Ολοκαυτώματος σε μία από τις πιο μαύρες περιόδους της ιστορίας της ανθρωπότητας».

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι φέτος στην Ελλάδα καταδικάστηκε η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, σε μια δίκη που χαρακτηρίστηκε από τον διεθνή Τύπο ως η σημαντικότερη δίκη κατά των ναζί μετά από αυτή της Νυρεμβέργης. Τονίζει ότι «αυτό μας θυμίζει ότι ο αγώνας ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας θα πρέπει να είναι αδιάκοπος» και πως «δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή καμία συμπόρευση με ναζιστικές ομάδες και συμπεριφορές από κανέναν».