Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης, παρουσίασε την προεκλογική καμπάνια του συνδυασμού του «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» με κεντρικό σύνθημα «ψηφίζω κόουτς».

«Είμαι ο κόουτς στην Ελλάδα. Μου αρέσει το κόουτς, διότι είναι πάνω από όλα. Είναι παραπάνω από υπουργός και βουλευτής. Κόουτς είναι ο αρχηγός της ομάδας, λαμβάνει τις αποφάσεις, δεν έχει το σύνδρομο του νεοφώτιστου», δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης και συνέχισε:

«Είχα πολλές επιτυχίες γι αυτό έκανα και εχθρούς. Κάποιοι είναι στεναχωρημένοι και δεν θα ψηφίσουν Ιωαννίδη, το κατανοώ και αυτό», είπε και πρόσθεσε πως «ο λαός αποφασίζει και περιμένουμε να αποφασίσει».

Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από τη στήριξη που του παρέχει η Ν.Δ. απάντησε πως το κόμμα κάνει ό,τι μπορεί με τα μέσα που διαθέτει, ενώ για τους συναδέλφους του βουλευτές σημείωσε πως δεν έχει παράπονο, καθώς όλοι έχουν τη διάθεση να τον βοηθήσουν.

«Άλλοι το έχουν προτεραιότητα και άλλοι βοηθούν λιγότερο, αλλά δεν μπορώ να έχω παράπονο», επισήμανε και υπενθύμισε ότι και ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τους ζήτησε να τον στηρίξουν.

Για τους υποψηφίους του συνδυασμού του είπε ότι είναι όλοι «κρυστάλλινοι» κι επειδή είναι υπέρ της ομαδικής δουλειάς και όχι της ατομικής έχει συγκροτήσει μια ομάδα η οποία θα δουλέψει με ενότητα και δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία.

Στις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού που θα ξεδιπλωθούν τις επόμενες μέρες, με εκδηλώσεις και στους 7 νομούς της Περιφέρειας, περιλαμβάνονται προτάσεις για τον τουρισμό, την κοινωνική οικονομία, τη γαστρονομική ταυτότητα του τόπου, τη γεωθερμία, την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών, την ενέργεια, το συντονισμό των εθελοντικών ομάδων, το δημοπρατήριο προϊόντων και τον «Σύμμαχο του επιχειρηματία».

Στη διάρκεια της παρουσίασης, που έγινε, στο εκλογικό του κέντρο, εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός και δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σωτήρης Κούβελας και ο κ. Ιωαννίδης διέκοψε την εκδήλωση για να τον καλωσορίσει με θερμά λόγια.