Για τρίτη (!) φορά θα καταθέσει σήμερα στην εξεταστική επιτροπή για τα ομόλογα ο δ/ντης της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» και κρατούμενος στον Κορυδαλλό Σοφοκλής Πρινιωτάκης.

Όπως και την προηγούμενη φορά, ο κ. Πρινιωτάκης έρχεται κατόπιν δικού του αιτήματος. Στην τελευταία κατάθεσή του είχε υποστηρίξει ότι ο τότε συνέταιρός του Γ. Αποστολίδης έδωσε χρήματα στον επικεφαλής ενός εκ των ταμείων που αγόρασαν το ομόλογο των 280 εκ. ευρώ, ώστε «να ενεργοποιηθούν αφενός οι προσβάσεις του προέδρου στο υπουργείο Απασχόλησης για να καλυφθούν και τα 280 εκ. ευρώ από τα ταμεία, κι αφετέρου στο υπουργείο Οικονομίας για να προχωρήσει η έκδοση του ομολόγου που είχε συναντήσει δυσκολίες».

Είχε μάλιστα ακολουθήσει εξέταση κατ’ αντιπαράσταση των Σ. Πρινιωτάκη και Γ. Αποστολίδη, με τους δύο κρατούμενους να αλληλοκατηγορούνται για τις διαδρομές του μαύρου χρήματος.

Ηταν δε τόσο αντικρουόμενοι οι ισχυρισμοί τους, που οι βουλευτές της εξεταστικής τους πρότειναν να το σκεφτούν και μετά να ξανακαταθέσουν. Πιθανώς ο κ. Πρινιωτάκης να άκουσε τη συμβουλή αυτή.

Ενώπιον της εξεταστικής θα καταθέσει σήμερα και ο κ. Αγάπιος Σημαιοφορίδης, πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ. Πρόκειται για τη δεύτερη κατάθεσή του και πιθανότατα θα ρίξει φως στους ισχυρισμούς του Γ. Αποστολίδη περί εμπλοκής των 4 προέδρων ταμείων σε διαδρομές μαύρων πληρωμών.