Για ένα σύστημα με ιεραρχία πίσω από την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα δημοτικά ταμεία έκανε λόγο η Χρύσα Αράπογλου, πρώην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης επί διοίκησης Παπαγεωργόπουλου.

«Δεν μπορεί μόνος ο Σαξώνης να τα έκανε. Αυτό το σύστημα πρέπει να είχε εγκέφαλο πολιτικό πρόσωπο» είπε χαρακτηριστικά η κ. Αράπογλου κατά τη δεύτερη μέρα κατάθεσής της στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργήματων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, «ο τρόπος που λειτουργούσε η ταμειακή υπηρεσία δείχνει ένα κλειστό σύστημα διοίκησης που απεχθάνεται τη διαφάνεια και τον έλεγχο».

Όπως ανέφερε, «ο Σαξώνης δεν μπορεί να υπεξαιρούσε μόνος του, αλλά δεν μπορώ να πω αν γνώριζε ο δήμαρχος».

Τόνισε ότι δεν γνωρίζει που πήγαν τα χρήματα της υπεξαίρεσης καθώς και αν είχε συναντήσεις ο Σαξώνης με τον Παπαγεωργόπουλο. Εμφανίστηκε πάντως έκπληκτη από την εξέλιξη με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, καθώς, όπως είπε, «πριν γίνει δήμαρχος ποτέ δεν είχε ακουστεί κάτι αρνητικό γι’ αυτόν».

Ερωτηθείσα σχετικά από τον Δημήτρη Τσοβόλα συνήγορο υπεράσπισης του πρώην δημάρχου, η κ. Αράπογλου τόνισε ότι ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος γνώριζε τη ροή του χρήματος και ποιοι είναι οι ταμίες και πως λειτουργούσε η ταμειακή υπηρεσία.

Όπως ισχυρίστηκε η κ. Αράπογλου, έμαθε τον Σαξώνη, μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης. Όταν ρωτήθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του κ. Λεμούσια, αν ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου γνώριζε, η κ. Αράπογλου τόνισε ότι κάθε μέρα έφτανε στα χέρια του, όπως και στους αντιδημάρχους το ημερήσιο φύλλο απολογιστικό εκροών εισροών. «Κάποιοι γνώριζαν, υπήρχε ένα σύστημα που συγκάλυπτε» υπογράμμισε.

Πηγή: voria.gr