Την ανησυχία της για την απουσία της τουρκικής παραβατικότητας από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κα Γεννηματά επισήμανε ότι θα πρέπει να το αντιμετωπίσει άμεσα η ελληνική Κυβέρνηση ενώ καταλόγισε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την ευθύνη που «μετά από όλους αυτούς τους μήνες η Ε.Ε  δεν έχει μια ξεκάθαρη θέση απέναντι σε αυτά τα θέματα».

«Οι κυρώσεις θα έπρεπε να είναι ήδη στο τραπέζι και να ενεργοποιηθούν με ένα Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ και υπογράμμισε πως «το Oruc Reis δεν πρέπει να περάσει από τα 12 ναυτικά μίλια. Αυτή είναι κόκκινη γραμμή. Τελεία και παύλα. Ο κ. Μητσοτάκης αυτή την εντολή πρέπει να δώσει στο στράτευμα, στους αρχηγούς και από εκεί και πέρα αυτοί ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

Όσον αφορά τις τελικές ποινές για τα μέλη της Χρυσής Αυγής, επεσήμανε πως «όλη η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να συνεργαστεί το επόμενο διάστημα, ώστε να μην υπάρξει χώρος για τους φασίστες».