«Η χώρα θα ξεκινήσει να προχωράει μπροστά, να περιορίζεται η ανεργία και να αυξάνεται το εισόδημα όλων», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα, σημείωσε ότι υπάρχουν μέθοδοι επίλυσής του.

Αναφερόμενος στα προβλήματα του παρελθόντος, είπε ότι δεν ήταν γνωστό αν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ. «Πλέον, φτάσαμε σε ένα σημείο να μιλάμε για θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης όταν κανείς δεν το περίμενε», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι κανείς εν μπορεί να θριαμβολογεί με μια ανεργία 27%.

Πάντως, αναφερόμενος στο θέμα του γάλακτος, είπε ότι οι αλλαγές θα φανούν εν καιρώ. «Ό,τι είναι να γίνει στα φάρμακα ή στο γάλα, θα φανεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Είχαμε προτείνει μια συγκεκριμένη ρύθμιση. Το μέτρο θα λειτουργήσει ευεργετικά για τον καταναλωτή», σημείωσε τονίζοντας ότι «η αγορά είναι μια διαρκής μάχη. Δε μπορούμε να διατάξουμε τις τιμές ούτε να πέσουν ούτε να ανέβουν».

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός. «Όταν έχουμε τόσο μεγάλη ανεργία, είναι λογικό ο κόσμος να έχει θέμα. Ένας άνεργος χωρίς εισόδημα, προφανώς θα έχει θέμα στην αγορά», ανέφερε. Για να καταλήξει: «Κάνουμε προσπάθεια για περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών».