Εξηγήσεις για το πλεόνασμα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή άρθρο του υποψηφίου της στις ευρωεκλογές, Γιώργου Κύρτσου.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραθέτει αποσπάσματα του άρθρου του κ. Κύρτσου, στο οποίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο εφόσον δεν βασίζεται στις οικονομικές και δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας».

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «τα παραπάνω λόγια δεν τα υποστήριξε κάποιο στέλεχος της αντιπολίτευσης , αλλά ανήκουν στον Γ. Κύρτσο, υποψήφιο με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές και περιλαμβάνονται σε εκτενές άρθρο του στην εφημερίδα FREE SUNDAY (21/1/2014)» .

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ οφείλει να δώσει εξηγήσεις :

  • Ποιος έχει τελικώς δίκιο για το πρωτογενές πλεόνασμα ο κ. Κύρτσος που το χαρακτηρίζει ανύπαρκτο ή ο κ. Σαμαράς που πανηγυρίζει;
  • Αν ο κ. Κύρτσος εκλεγεί τι θα υποστηρίζει στην Ευρωβουλή γύρω από το «success story» και τη «δημιουργική λογιστική» του πλεονάσματος;
  • Μήπως τελικώς ο κ. Κύρτσος έχει πει αλήθειες που τώρα αναγκάζεται να ξεχάσει;

«Την αλήθεια γύρω από το πρωτογενές πλεόνασμα τη γνωρίζει πλέον ο ελληνικός λαός . Γνωρίζει ότι βασίστηκε στην πιο ακραία , ισοπεδωτική και αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόστηκε τις τελευταίες δεκαετίες . Έχει επίσης αντιληφθεί πως αν παραμείνει ο κ. Σαμαράς στην κυβέρνηση τον περιμένουν ακόμα χειρότερες μέρες γι αυτό και θα τον στείλει σπίτι του», καταλήγει η ανακοίνωση.