Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα μίλησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Ο κ. Αθανάσιος Σκορδάς, αναφερόμενος στο θέμα των φαρμάκων, ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας έχει κάνει μία πρόταση για τα φάρμακα και εμμένει σε αυτή του την τοποθέτηση.

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σθένος και αποτελεσματικότητα τα ζητήματα που είναι στο τραπέζι», δήλωσε ο υφυπουργός. Και τόνισε ότι «Η διαπραγματευτική γραμμή είναι απελευθέρωση των τιμών των φαρμάκων με πλαφόν».

Ο κ. Σκορδάς αναφέρθηκε και στο θέμα του γάλατος λέγοντας ότι και σε αυτό υπάρχει μία πρόταση. «Έχει παρουσιαστεί η τελική φάση για τη δημιουργία εθνικού σήματος. Από την Πέμπτη διεξάγεται ηλεκτρονική ψηφοφορία», είπε ο αρμόδιος υφυπουργός προσθέτοντας: «Θα ξέρουμε τι θα πάρουμε. Η ελληνικότητα των προϊόντων δεν κινδυνεύει. Θα φαίνεται ποιο είναι το ελληνικό γάλα».

Ο κ. Σκορδάς ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δεν είναι πρόθεση κανενός να υπονομεύσει την ελληνική παραγωγή. «Πρέπει να βοηθήσουμε να πέσουν οι τιμές των προϊόντων», σημείωσε λέγοντας ότι θα υπάρχει σήμα προέλευσης.

Για το λάδι είπε ότι το θέμα που είχε ανακύψει έχει αποσυρθεί.