Όλα τα «καυτά» προβλήματα στο χώρο της δικαιοσύνης βρέθηκαν στο επίκεντρο των εθιμοτυπικών επισκέψεων του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Άρειο Πάγο.

Οι ελλείψεις των γραμματειών σε ανθρώπινο δυναμικό, οι καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης αλλά και το ζήτημα τις ίδρυσης Ποινικών Τμημάτων στα Εφετεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης, όπου θα εκδικάζονται αποκλειστικά και μόνο ποινικές υποθέσεις συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υπουργός με τον πρόεδρο του ΣτΕ Σωτήρη Ρίζο, τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μιχάλη Θεοχαρίδη αλλά και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η άφιξη του υπουργού στο ΣτΕ έγινε δέκα μετά την αποχώρηση των μελών του «Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου», οι οποίοι έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας φωνάζοντας συνθήματα και πετώντας αυγά.

Μάλιστα, αμέσως μόλις αποχώρησαν οι ομολογιούχοι οι καθαρίστριες έσπευσαν να…εξαφανίσουν τα αυγά από τους τοίχους και την πόρτα για να μην τα… δει ο υπουργός.