Με όπλο την πειθώ και έκκληση στο φιλότιμο των Ελλήνων, η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει το μήνυμα τήρησης από όλους των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες στην τηλεδιάσκεψη με Κικίλια, Κοντοζαμάνη, Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Αρκουμανέα, απευθύνθηκε στο φιλότιμο των Ελλήνων, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «εμβόλιο» κατά του κορονοϊού.

Κάλεσε δε τους πολίτες να μην ακούν θεωρίες συνωμοσίας, αλλά να παίρνουν πάντα μαζί τους μάσκα και να τη φορούν, όχι για το πρόστιμο αλλά για την προστασία τους. Ενώ παραδέχθηκε ότι όλοι, άρα και η πολιτεία, φέρουν ευθύνη για την μη εξάπλωση της πανδημίας, θέλοντας έτσι να εξευμενίσει όσους ενοχλούνται με την επίκληση της ατομικής ευθύνης.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα επισκέπτεται τη Χάλκη στα Δωδεκάνησα, όπου θα παρευρεθεί στην τελετή εγκαινίων του Νέου Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου του νησιού, το οποίο θα ονομαστεί «Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός» από τον καθηγητή καρδιολογίας, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και προσωπικό ιατρό του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Μάιο μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορονοϊό.

Ως εκ τούτου, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αδράξει την ευκαιρία για να υπενθυμίσει τον πραγματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν ιδίως οι ευπαθείς ομάδες, αλλά και οι νέοι, καθώς πλέον σημαντικό ποσοστό των κρουσμάτων αφορά νεότερες ηλικίες. Ταυτόχρονα αναμένεται να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση έχει θωρακίσει υγειονομικά τη χώρα και ιδίως τα νησιά.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με το δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του νησιού, ενώ αύριο Παρασκευή πρωί θα επισκεφθεί και τη Ρόδο όπου θα έχει επαφές με φορείς, στο επίκεντρο των οποίων αναμένεται να βρεθεί και ο τουρισμός, καθώς η κυβέρνηση αγωνίζεται να κρατήσει τη λεπτή ισορροπία μεταξύ οικονομίας και δημόσιας υγείας.

«Σε αυτή τη μεγάλη κρίση η υγεία και η οικονομία δεν είναι δύο έννοιες που η μία αντιπαλεύει την άλλη. Δεν είμαστε ή με την υγεία ή με την οικονομία. Για να έχουμε οικονομική ανάπτυξη πρέπει να έχουμε υγεία. Για να έχουμε ένα επαρκές σύστημα υγείας και ένα κοινωνικό δείκτη προστασίας πρέπει να έχουμε μία οικονομία η οποία να δίνει έσοδα να λειτουργεί προς όφελος του πολίτη και ένα κράτος το οποίο να επιτελεί το ρόλο του» είπε άλλωστε ο κ.Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, επαναλαμβάνοντας ότι η πιστή τήρηση των κανόνων γίνεται ακόμα πιο επιτακτική από εδώ και πέρα.