ΚΚΕ: Για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού είναι υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση

«Πετάει ξανά το μπαλάκι στην "ατομική ευθύνη" του λαού»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:27
03/08/2020
ΚΚΕ: Για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού είναι υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση
45
loading

Τα κυβερνητικά μέτρα για τον κορονοϊό σχολιάζει το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, μέσω της οποίας σημειώνει πως «η αύξηση των κρουσμάτων και η όποια χαλαρότητα είναι πρωτίστως αποτέλεσμα της κυβερνητικής ανευθυνότητας, των παλινωδιών κι αντιφάσεων».

«Την ώρα που η κυβέρνηση πετσοκόβει τα μέτρα προστασίας στα πλοία, αυξάνοντας την πληρότητα για χάρη των εφοπλιστών, την ώρα που οι επιβάτες συνωστίζονται στα μέσα μεταφοράς εξαιτίας των αραιών δρομολογίων και της έλλειψης προσωπικού, την ώρα που οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και οι επισκέπτες είναι σε πολλές περιπτώσεις απροστάτευτοι, πετάει ξανά το μπαλάκι στην "ατομική ευθύνη" του λαού», σημειώνει ο Περισσός.

Καταληκτικά επισημαίνεται: «Η αύξηση, όμως, των κρουσμάτων και η όποια χαλαρότητα είναι πρωτίστως αποτέλεσμα της κυβερνητικής ανευθυνότητας, των παλινωδιών κι αντιφάσεων στα μέτρα προστασίας και κυρίως της υποταγής της δημόσιας υγείας στην κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, ιδιαίτερα στον τουριστικό και μεταφορικό τομέα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

45
σχόλια
 1. avatar Οι μάσκες δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης και το πραγματικό της πρόσωπο

  Όσες μάσκες κι αν βάλουν, όποιον ρόλο και αν παίξουν, όποιο αφήγημα κι αν χτίσουν, όσες φορές κι αν κατηγορήσουν τον απλό κοσμάκη που κάνει ό,τι του λένε και ό,τι περνάει από το χέρι του, δεν μπορούν να κρύψουν τη δική τους εγκληματική ευθύνη για αυτό που φαίνεται να έρχεται και το νέο κύμα που μοιάζει ισχυρότερο από το προηγούμενο.

  1. avatar ΝΣ ο μερακλής

   που είδες βρέ ότι ο απλός κοσμάκης κάνει ότι του λένε? Στα μπάρ των νησιών η στα γλέντια των ...Ρομά η στα ΜΜΕ η στα πριβέ πάρτυ......Για πές μας που είναι οι....ευθύνες της κυβέρνησης όταν ο άλλος η είναι βράκας η κοπαδός η........ΓΕΝΙΚΑ ΚΙ\'ΑΟΡΙΣΤΑ.....σχολιάζετε μάλλον για να σχολιάζετε.

 2. avatar Βαριές ευθύνες

  Οι μεγάλες αντιφάσεις και οι παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση βγάζουν ξανά μάτι, τώρα που τα κρούσματα παίρνουν την ανηφόρα. Επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά ότι το απόλυτο κριτήριο για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα είναι το πώς θα προστατευτεί η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, ιδιαίτερα στον τουριστικό και μεταφορικό τομέα.

  Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα των τελευταίων ημερών είναι η ανεκδιήγητη κυβερνητική απόφαση για την αύξηση της πληρότητας των πλοίων στο 80 - 85%, ώστε οι εφοπλιστές - που μάλιστα με προηγούμενες κυβερνητικές αποφάσεις παίρνουν επιδοτήσεις πάνω στις επιδοτήσεις για να εκτελούν τα δρομολόγια - να μη χάσουν «ούτε σεντ» και βέβαια να μη δρομολογήσουν επιπλέον πλοία. Όλα αυτά, κι ενώ ήδη με το προηγούμενο πλαφόν του 60% οι καταγγελίες έπεφταν «βροχή» για το πώς νησιώτες, ταξιδιώτες και ναυτεργάτες ταξιδεύουν ο ένας πάνω στον άλλο για ώρες.

 3. avatar Βαριές ευθύνες

  Χώρια και τις προηγούμενες αποφάσεις για τους αερομεταφορείς, με τα αεροπλάνα να ταξιδεύουν χωρίς κενές θέσεις, με κριτήριο τα οικονομικά συμφέροντα των ομίλων. Κι ούτε συζήτηση για την κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου η άρνηση για προσλήψεις και ενίσχυση του στόλου εκθέτει δεκάδες χιλιάδες επιβάτες και τους εργαζόμενους σε αυτά σε μεγάλους κινδύνους.
  Την ίδια ώρα, επίσης, τα μαζικά κρούσματα σε εργοστάσιο στην Καβάλα αναδεικνύουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο ότι τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, αλλά και οι έλεγχοι αποτελούν «σύντομο ανέκδοτο» για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι την ίδια ώρα δουλεύουν σε συνθήκες εντατικοποίησης, με τσεκουρωμένους μισθούς και δικαιώματα και τη «δαμόκλειο σπάθη» της απόλυσης πάνω από το κεφάλι τους. Και εδώ βέβαια η κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει τις εκατοντάδες καταγγελίες εργατικών σωματείων και φορέων, αφού μέσα στα γκέτο της εργοδοσίας συγκαταλέγει την πανδημία στους «χαμηλούς παράγοντες κινδύνου» για τους εργαζόμενους, με τη βούλα μάλιστα σχετικής απόφασης της ΕΕ και της Κομισιόν!

 4. avatar Βαριές ευθύνες

  Όπως κάνει ότι δεν ακούει και τις δεκάδες καταγγελίες για τα ελλιπή μέτρα στις δομές προσφύγων και μεταναστών, ευπαθών ομάδων, αλλά και στα στρατόπεδα, παρά το ότι και τα τελευταία κρούσματα το αντίθετο δείχνουν.
  Την ίδια ώρα, με διάφορους ακροβατισμούς και μπαλώματα, επιχειρούν να παρουσιάσουν μια «μαγική εικόνα» και για την κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ως τάχα πλήρως θωρακισμένου, ενώ τα τεράστια κενά σε γιατρούς, νοσηλευτές, υποδομές παραμένουν, με καταγγελίες σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία να βαράνε καμπανάκι.
  Κατά τ\' άλλα, η «χαλαρή» - όταν πρόκειται για το κεφάλαιο και τα συμφέροντά του - κυβέρνηση και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν, απογειώνουν την κινδυνολογία, επικεντρώνοντας αποκλειστικά στην «ατομική ευθύνη», στους «απρόσεκτους», στους «αδιάφορους», στους «νέους που δεν καταλαβαίνουν ότι κινδυνεύουν», «κουνώντας το δάχτυλο» στο λαό. Ταυτόχρονα, έχουν ξαμοληθεί λυτοί και δεμένοι για να πείσουν ότι η αύξηση των κρουσμάτων δεν συνδέεται με τα υγειονομικά πρωτόκολλα - «λάστιχο» και το άνοιγμα των συνόρων, αλλά με τη «χαλάρωση» και την «ανευθυνότητα» του λαού.

  Στην πραγματικότητα, αν μια ευθύνη έχουν εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα είναι αυτή: Ακόμη πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουν από κυβέρνηση και εργοδοσία μέτρα προστασίας της ζωής τους, να κάνουν δικιά τους υπόθεση τον αγώνα για την Υγεία, ενάντια στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πανδημία για μέτρα ενάντια στο λαό και τους εργαζόμενους.

 5. avatar σπασμένος ΟΔΥΡΟΜΕΝΟΣ ΣΦΥΡΟΔΡΑΠΑΝΟΣ

  για όλα φταίει η δεξιά το είπε το ΚΚΕ......τέλος.

  1. avatar Ρε […]

   Αυτό κατάλαβες με το μυαλουδάκι σου από την ανακοίνωση?Δεν σε είχα και για περισσότερα βέβαια [...]

   1. avatar σπασμένος ΟΡΥΟΜΕΝΟΣ σφυροδράπανος

    Το μεγάλο πρόβλημα είναι τι κατάλαβες εσύ.

 6. avatar Dodo

  Σταματήστε ρε όλοι σας γατάκια με φουσκωμένες τσέπες!!!!!!ΟΛΟΙ ΣΑΣ!!!!!
  Ο ιός εξαπλώνεται επειδή οι περισσότεροι την έχουν δει μάγκες,γιατροί και συνομοσιολόγοι!!!
  Κράτα την απόστασή σου,φόρα τη μασκούλα σου,κόψε για 1 χρόνο την μαγκιά,άντεξε 5-6-7-8 μήνες χωρίς παρτάκια και κω%^$άκια και αούα,άραξε όμορφα με την παρέα σου,πλένε τα χεράκια σου και θα δεις!!!
  Τόσα κιλά μαγκιάς που έχουμε σε αυτή τη χώρα έπρεπε να να γυρίζει έκκεντρα η Γη!!!!!!!!!!!

  1. avatar Το όνομά μου

   Ωραία όλα αυτά που λες, αν και ουτοπικα, και επειδή έχεις τη λύση για πες μου πως θα κρατήσω απόσταση σε ένα πλοίο με 85% χωρητικότητα; Όταν το πλοίο βγαίνει από το λιμάνι έχεις δει αν οι Έλληνες μάγκες ή οι ξένοι νομοταγης είναι αυτοί που βγάζουν τις μάσκες; Τι θα πάθαιναν δηλαδή οι εφοπλιστές αν 1 χρονιά δεν έβγαζαν όσα την προηγούμενη;

   1. avatar @ Το όνομά μου

    Θα πήγαινες με βάρκα ...

 7. avatar Θανάσης..

  Την ώρα που η κυβέρνηση πετσοκόβει τα μέτρα προστασίας στα πλοία, αυξάνοντας την πληρότητα για χάρη των εφοπλιστών, την ώρα που οι επιβάτες συνωστίζονται στα μέσα μεταφοράς εξαιτίας των αραιών δρομολογίων και της έλλειψης προσωπικού, την ώρα που οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και οι επισκέπτες είναι σε πολλές περιπτώσεις απροστάτευτοι, πετάει ξανά το μπαλάκι στην \"ατομική ευθύνη\" του λαού»
  Ας πούμε ότι αυτά δεν τα λέει το ΚΚΕ αλλά εγώ που είμαι ο τελευταίος Έλληνας, έχω κάπου άδικο? Αν έχω πείτε μου που για να μη λέω βλακειες.

  1. avatar όταν ακούνε ΚΚΕ σεληνιάζονται τα τρολάκια

   Επί της ουσίας δεν έχουν να σου πουνε τίποτα.Μόνο λάσπες ξέρουν να πετούν και ψέμματα να λένε.Το ΚΚΕ με τη \"ξύλινη\" γλώσσα, τα \"υπόγεια\" του Περισσού (γελάει ο κόσμος),και άλλες φανταστικές ιστορίες των πληρωμένων τρολ της νδ, του συριζα και κάθε λογής φασιστών αναμασάνε (βρείτε και τίποτα καινούριο, βαρεθήκαμε)

   1. avatar σπασμένος ΟΔΥΡΟΜΕΝΟΣ ΣΦΥΡΟΔΡΑΠΑΝΟΣ

    σώπα ρε ,ενώ εσείς είστε ....αθώες περιστερές. Ποτέ δεν ξέρατε από ψέμματα,διαστρέβλωση,προπαγάνδα,καθοδήγηση σε πιτσιρικάδες,στησήματα,κατασκευή αριστερών ξεηρώων,αποκυρήξεις,προδοσίες,βία......

    1. avatar Ρε τρολ

     Επί της ουσίας της ανακοίνωσης δεν έχεις να πεις τίποτα ξεπεσμένε φασισταρά.Πίσω στη τρύπα σου τώρα! πέντε λεπτά προαύλισης ήταν αρκετά!

 8. avatar γιωργος κων

  παντα δικαιωνεται το κκε οταν καποιοι μεγαλωσουν θα το καταλαβουν δεν βαρεθηκαν μερικοι απο μνημονια και σωτηρες τα χρυσοψαρα εχουν περισοτερη μνημη

 9. avatar Μην αγνοείτε την

  γνώμη των δεινοσαύρων , κάποτε κυριαρχούσαν σε μεγάλο μέρος της γης.

  1. avatar Kάποτε;

   Ετσοιμάσου για δράκους, Κινέζικους.

   1. avatar Η Κίνα

    κομμουνιστική; Σε ποια δεκαετία έχεις μείνει;

 10. avatar Αααααα

  Ναι φταει που δεν κόβει πρόστιμα στις συναυλίες και τα πάρτυ.....

 11. avatar Μπράβο σου

  Μπράβο σε αυτούς που κάνουν τελετές σε στενό οικογενειακό κύκλο, και ξέρω αρκετούς.

 12. avatar Τελος το ΚΚΕ

  Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ Η ΚΙΝΑ.
  Αλλά εδώ έπαιξε τον ρόλο του η ΜΑΦΙΑ που λέγεται Π.Ο.Υ.
  ΟΤΑΝ μας έλεγε τον Γενάρη στην αρχή πως \"ΔΕΝ κολλάει από άνθρωπο σε άνθρωπο\"
  Μετά μας έλεγε:
  \"ΔΕΝ υπάρχει κίνδυνος\"
  Και μετά:
  \"ΔΕΝ συντρέχει λόγος για να κηρύξουμε ΠΑΝΔΗΜΙΑ\"
  Σε αυτήν την ΜΑΦΙΑ που εξαγοράστηκε από το Κινέζικο καθεστώς, εναποθέτει ο πλανήτης τις προσδοκίες του για προστασία της παγκόσμιας υγείας.
  Και τώρα με περίσσιο θράσος βγαίνουν και ανακοινώνουν συμβουλές και προειδοποιήσεις.
  ΠΟΙΟΙ;
  ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ!
  Σε έναν πλανήτη με βασικούς κανόνες λειτουργίας, αυτοί του Π.Ο.Υ μαζί με την Κινέζικη ηγεσία έπρεπε να κάτσουν στο σκαμνί ενός διεθνούς δικαστηρίου για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

  1. avatar Πολυ σωστα τα λες,

   πρωτιστως θα επρεπε η Κινα να δωσει αποζημιωσεις και ειναι και η πιο πλουσια χωρα εις βαρος των αλλων οικονομιων αλλα κανενας δεν τολμα να την αγγιξει αυτη και τον ΠΟΥ παρα μονο ο Τραμπ ομολογουμενως και απο πριν τον κορονοιο ever. Κατι ειναι σαπιο στο βασιλειο της Δανιμανταρινιας.

  2. avatar advouk7

   Λόγω του ΠΟΥ ζεις τώρα και γράφεις τις μπαρούφες σου μεγάλε...

 13. avatar ……ββψχδφ..

  Δεν κυβερνάει το ΚΚΕ τόσα χρόνια... είναι αντιπολίτευση και ασκεί κριτική για τη διαχείριση του ιού. Εσείς είστε ευχαριστημένοι από τη διαχείριση;

  1. avatar σπασμένος ΟΡΥΟΜΕΝΟΣ σφυροδράπανος

   εύκολο να ασκείς κριτική ΜΟΝΟ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ....η αντιπολίτευση πρέπει να κάνει και προτάσεις αν θεωρεί κάτι λάθος.ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΩΣΤΟ,ΚΑΝΕ ΤΟ ΑΛΛΟ...

 14. avatar Aimilios

  τελικα φταιει η κυβερνηση; η ΕΟΚ; το ΝΑΤΟ; ή ο καπιταλισμος;;;
  Να οργανωθουμε λιγο συντροφοι, με αυτα και με αυτα αποσυγκεντρωθηκα και ζεσταθηκε το χαβιαρι

 15. avatar pan

  Ε βέβαια!
  Lockdown για πάντα θέλουν τα κουμουνια...

 16. avatar 1932

  Αντε να χαθειτε πια ρε....Κανενα ευρω απο την αποζημιωση σας για το λαο δωσατε ρε? Ε, Κανελλη, με ακους?

 17. avatar σπασμένος ΟΔΥΡΟΜΕΝΟΣ ΣΦΥΡΟΔΡΑΠΑΝΟΣ

  για όλα φταίει ο....άτιμος....καπιταλισμός.......γλυκό που είναι όμως το αιματοβαμμένο/καταραμένο/καπιταλιστικό λεφτό.......

 18. avatar navigator

  Γιατι ρε Κουτσου\'μπα, οι λοιμωξιολογοι λενε παντου μασκα.
  Τι φταιει η κυβερνηση οταν ολοι μαζι μαζευονται και πινουν και
  χορευουν?
  Μην τα ισοπεδωνουμε ολα.
  ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

 19. avatar You get a cheap book key

  ΚΚΕ: Για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού είναι υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση
  Οικονομία στα είναι ρε παιδιά!

 20. avatar Η κακή ψήφος έχει σοβαρές συνέπειες

  Ο Κούλης και η κυβέρνηση των αχρήστων τα έχουν κάνει θάλασσα. Οι πολίτες τους φταίνε!
  (Που τους πίστεψαν).

  1. avatar advouk7

   Ναι οι πολίτες τα έκαναν όλα όπως τα είπαν οι ειδικοί. Ούτε εκατοστό απόκλιση...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει