Παράπονα στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κάνει το μέλος του συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Χατζησωκράτης, για το γεγονός ότι στην πρόσφατη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας δεν προσκλήθηκαν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Πολυτεχνείου που έδωσε αγώνα για να απαλλαχθεί η χώρα μας από τη δικτατορία των Συνταγματαρχών το 1973.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, «τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου επί 45 συναπτά έτη, εκτός από τον πρώτο χρόνο, προσκαλούμασταν από όλους τους Π.τ.Δ. στη γιορτή της Δημοκρατίας. Ως μια συμβολική έκφραση αναγνώρισης από την πολιτεία της συμμετοχής της γενιάς στον αντιδικτατορικό αγώνα και την πτώση της δικτατορίας.

Εφέτος… ο κορονοϊός φαίνεται πως εξαφάνισε από το Προεδρικό μέγαρο τη λίστα με τα μέλη της ΣΕ! Από συζητήσεις με τα περισσότερα μέλη της ΣΕ ουδείς/μία φαίνεται να προσεκλήθη!

Λογικό θα ήταν, όπως και έγινε με τον ΣΦΕΑ, να υπάρξει μια ανάλογη μείωση των προσκλήσεων. Όχι όμως και αγνόηση! Η επισήμανση αυτής της …παράλειψης γίνεται για να μην επαναληφθεί του χρόνου. Και προπάντων για να το γνωρίζει η νέα Π.τ.Δ., η κυρία Σακελαροπούλου».