Παρά τις εργασίες που γίνονται στον Πειραιά, ο δήμαρχος της πόλης δεν ξεκαθάρισε αν θα βάλει ξανά υποψηφιότητα στις εκλογές του Μαΐου. «Κάνουμε το μεγάλο έργο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Αλλάζουν όλα στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Οι μονοδρομήσεις τα αλλάζουν όλα», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Μάλιστα, ανέφερε ότι στη προηγούμενη δημοτική αναμέτρησή του στο λιμάνι, το μείζον θέμα ήταν τα σκουπίδια. «Το έλεγα ότι θα τα σηκώσω», σημείωσε προσθέτοντας ότι ο Πειραιάς πάσχει από κυκλοφοριακή ασφυξία. «Η άφιξη του Μετρό το 2017, του Τραμ το 2016 θα βοηθήσει», είπε, τονίζοντας: «Θα το αναλάβω αυτό το κόστος».

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να μην είναι Ολυμπιακός, αλλά να δηλώνει, υποστήριξε: «Δεν έχω ανάγκη να δώσω εξετάσεις πουθενά και σε κανέναν. Αν δεν ήμουν Ολυμπιακός, θα το δήλωνα. Είμαι Ολυμπιακός».

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι: «Εγώ είμαι δήμαρχος του Πειραιά. Εκπροσωπώ τους Πειραιώτες πολίτες άρα τους Ολυμπιακούς. Η ΠΑΕ είναι ανώνυμη εταιρεία».

Σχολίασε και την επιλογή του Γιάννη Μελά να βάλει υποψηφιότητα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Τον Μελά τον αγαπώ. Συμβαίνει να είναι γιος του Παναγιώτη Μελά. Συμβαίνει οι ΑΝΕΛ να θέλουν να έχουν κομματικούς υποψηφίους. Δεν θέλει να πικράνει τον πατέρα του. Καλή τύχη όπου κι αν πάει», είπε.

Τόνισε πάντως ότι: «Το κόμμα μου είναι ο Πειραιάς αλλά δεν ανακοινώνω αν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος γιατί έχουμε να κάνουμε έργο στον Πειραιά».

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, πριν από λίγες μέρες, σημείωσε: «Έχω φιλία με τον Αντώνη Σαμαρά 40 χρόνια. Είναι και κουμπάρος μου. Δεν συζητήσαμε για την υποψηφιότητα, μιλήσαμε για τα έργα που πρέπει να γίνουν στον Πειραιά». Και πρόσθεσε: «Εμπιστεύομαι τον Αντώνη Σαμαρά για πρωθυπουργό της χώρας, δεν εμπιστεύομαι τη Νέα Δημοκρατία».

Διαμήνυσε πάντως ότι: «Ανήκω στο δημοκρατικό χώρο, προερχόμενος από τη λεγόμενη Δεξιά».

Σχολίασε το θέμα που ξέσπασε με τη Χρυσή Αυγή και είπε: «Απέκλεισα τη δυνατότητα της Χρυσής Αυγής να κάνει εμπορία στη φτώχεια. Η φτώχεια να είναι αξιοπρεπής», προσθέτοντας ότι έχει πολύ καλή συνεργασία με τον μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ.