Κάποια στιγμή θα γίνει ανασχηματισμός, αλλά δεν είναι της στιγμής: Με το σιβυλλικό αυτό τρόπο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για το ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

«Ό,τι και να σας πω για τον ανασχηματισμό θα είναι παρεξηγήσιμο. Θα σας πω λοιπόν δύο φράσεις μόνο. Κάποια στιγμή προφανώς και θα γίνουν αλλαγές στην κυβέρνηση. Δεν είναι της στιγμής να γίνουν οι αλλαγές. Και όταν φτάσει αυτή η στιγμή θα το μάθετε από μένα. Δεν θα σας πω τίποτα παραπάνω από αυτό» είπε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε πάντως ότι: «Το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση έχει πολύ μεγάλη σημασία, όπως βέβαια αυτό που έχει σημασία είναι να δούμε πού υπάρχουν επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, που πρέπει να γίνει αναδιάταξη δομών. Αυτό δεν αφορά μόνο πρόσωπα, αφορά την ίδια την οργάνωση της κυβέρνησης, αλλά θα σταματήσω εδώ διότι δεν θέλω να επεκταθώ». Έδειξε έτσι πως όταν γίνει ανασχηματισμός θα είναι δομικός.

«Όταν κρίνω ότι θα υπάρξει ανάγκη, να γίνουν διορθωτικές κινήσεις αυτές θα γίνουν».

Όχι σε πρόωρες εκλογές

Ο κ.Μητσοτάκης απέκλεισε πρόωρες εκλογές. Είπε ότι θα λογοδοτήσουμε στο λαό στο τέλος της τετραετίας και δήλωσε ότι: «Θα ήταν πολιτικά ανέντιμη κίνηση να προσφύγω σε εκλογές, εκμεταλλευόμενος το πολιτικό κεφάλαιο που διαθέτω, όταν έχω τρία χρόνια μπροστά μου».