Ο πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης και ανεξάρτητος υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για τον δήμο Αθήνας, δηλώνει «έτοιμος να ξεκινήσει επανάσταση»…

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, αναφέρει πως «τις τελευταίες μέρες παρακολουθώ με έκπληξη ένα πλήθος από εικασίες και σενάρια, που αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Για να μη χάνουμε λοιπόν την ουσία των πραγμάτων, θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους όσοι τα απεργάζονται, ότι σε λίγους μήνες έρχονται αυτοδιοικητικές εκλογές! Όχι εθνικές!»

«Με άλλα λόγια» συνεχίζει ο κ. Κακλαμάνης, «σημασία δεν έχει ποιος τάσσεται με ποιον ή ποιος πήρε χρίσμα από ποιον. Το μόνο που μετράει είναι ποιος έχει την εμπειρία, την ικανότητα, τα σχέδια ή και την τρέλα, να τολμήσει την αλλαγή. Να πάει κόντρα στο ρεύμα, για την πόλη του».

«Προσωπικά δεν περίμενα με αγωνία τον λευκό καπνό για την τυπική ανάδειξη ενός ακόμα υποψηφίου από το κόμμα μου. Έχω πάρει από νωρίς τις αποφάσεις μου και τις είχα δημοσιοποιήσει εγκαίρως, ανεξάρτητα από την όποια τελική επιλογή του προέδρου του κόμματος. Δεν πιστεύω σε εκλεκτούς, δαχτυλίδια, ή σε κλίκες, αναφέρει στην εφημερίδα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών και συνεχίζει:

«Πιστεύω στην πατριωτική και δημοκρατική βάση του κόμματος, στο οποίο ανήκω. Πιστεύω ακόμα και σε όσους διαφωνούν τυπικά, αλλά ενώνονται σε κοινούς αγώνες ουσιαστικά. Σε κοινές προσπάθειες, χωρίς στερεότυπα. Σε κοινά όνειρα και στόχους. Αν αυτά με κάνουν αντάρτη, τότε ναι, θα δεχτώ τον χαρακτηρισμό σαν τίτλο τιμής. Και είμαι έτοιμος να αρχίσω επανάσταση, με κάθε Αθηναίο και Αθηναία στο πλευρό μου».