Στη σημασία που έχουν τα έργα που θα πραγματοποιηθούν στο Ελληνικό στάθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην επίσημη τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών.

Αρχικά ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Πράγματι σήμερα είναι μια συμβολική ημέρα. Γκρεμίζοντας τα παλιά κτίρια, βάζουμε τα θεμέλια για το Νέο Ελληνικό, το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, αλλά ταυτόχρονα ο χώρος αυτός θα γίνει κυψέλη ανάπτυξης. Θα είναι ένα έργο σύγχρονο, οικολογικό, που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα».

«Από μία αντίληψη αδράνειας που αντιλαμβάνεται το Ελληνικό ως λαχανόκηπο, πήγαμε σε μία συνεργασία ιδιωτικού-δημοσίου τομέα, που εξασφαλίζει ότι ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλους τους πολίτες και αυτό έχει για μένα σημασία» τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Σημείωσε ότι το έργο έχει πολύ δρόμο μπροστά του καθώς θα χρειαστεί μία δεκαετία για την πλήρη ανάπτυξη, αλλά «όπως λένε και οι Κινέζοι, κάθε ταξίδι ξεκινά με ένα πρώτο βήμα και αυτό κάνουμε σήμερα»

«Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα. Εργαστήκαμε πολύ για να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θέλησε να μνημονεύσει «τρεις υπουργούς: τους Άδωνι Γεωγριάδη, Χρήστο Σταϊκούρα και Λίνα Μενδώνη». Επίσης, ευχαρίστησε τους δημάρχους τον όμορων δήμων.

«Τραβάμε μια γραμμή με το χθες και ξεκινάμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό που σε περιβάλλον εμβληματικής δυστοκίας, το Ελληνικό ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα», επισήμανε καταληκτικά ο πρωθυπουργός.

Δείτε φωτογραφίες από το Ελληνικό του newsbeast.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος