Συμβολική χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που βρέθηκε στο Ελληνικό και ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη των εργασιών.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, μια συμβολική μέρα. Γκρεμίζοντας τα παλιά άχρηστα κτίρια του παλιού αεροδρομίου βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο, θα δημιουργηθεί σε αυτόν τον – για 19 χρόνια εγκαταλελειμμένο- χώρο» τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό πρόκειται για το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο στη Μεσόγειο, 2.500 στρέμματα και στην πλήρη του λειτουργία θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας, 10.000 θέσεις εργασίας μόνο κατά τη φάση της κατασκευής.

«Ταυτόχρονα ο χώρος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης, ένα έργο που θα συμβολίζει τη νέα Ελλάδα όπως πιστεύω ότι όλοι την οραματιζόμαστε» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Από μία αντίληψη αδράνειας που αντιλαμβάνεται το Ελληνικό ως λαχανόκηπο, πήγαμε σε μία συνεργασία ιδιωτικού-δημοσίου τομέα, που εξασφαλίζει ότι ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλους τους πολίτες και αυτό έχει για μένα σημασία» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι το έργο έχει πολύ δρόμο μπροστά του καθώς θα χρειαστεί μία δεκαετία για την πλήρη ανάπτυξη, αλλά «όπως λένε και οι Κινέζοι, κάθε ταξίδι ξεκινά με ένα πρώτο βήμα και αυτό κάνουμε σήμερα»

«Τραβάμε μια γραμμή με το χθες και ξεκινάμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό που σε περιβάλλον εμβληματικής δυστοκίας, το Ελληνικό ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς που εργάστηκαν για να ξεκινήσει το έργο. Τον υπουργό Ανάπτυξης ‘Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε τη συνολική εποπτεία του έργου, τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τους υφυπουργούς, τον Νίκο Παπαθανάση και τον Δημήτρη Οικονόμου που συνεργάστηκαν άψογα, όπως είπε, με τους γενικούς γραμματείς και όλα τα στελέχη της διοίκησης.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες του newsbeast.gr