Στην αντεπίθεση πέρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για το ζήτημα με τα ποσά που έλαβαν ΜΜΕ για την καμπάνια για τον κορονοϊό, δηλώνοντας ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα η πλήρης λίστα όταν ολοκληρωθούν οι πληρωμές, αλλά και προκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να δημοσιοποιήσει και εκείνος ποια ΜΜΕ πήραν χρήματα και πόσα επί ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο 2015-2019.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Ειδικότερα ερωτηθείς για τις επιθέσεις που δέχεται, ο κ.Πέτσας καταρχάς επισήμανε ότι: «Η εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό ήταν μία συνεκτική, μεθοδική εκστρατεία, που έφερε αποτέλεσμα, έσωσε ζωές» και πρόσθεσε:

«Έχω πει και στο παρελθόν ότι δεν μπορεί να δοθούν πόσα στη δημοσιότητα, πριν ολοκληρωθεί η καμπάνια και όλες οι σχετικές διαδικασίες. Σήμερα βρισκόμαστε στη φάση του ελέγχου και οι πληρωμές θα γίνουν από το Υπουργείο Οικονομικών. Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι πληρωμές, τότε θα δοθεί η σχετική λίστα με τα ποσά στη δημοσιότητα».

Ο κ.Πέτσας προκειμένου να αποφευχθούν εντυπώσεις πως τώρα δεσμεύεται κατόπιν των πιέσεων να δώσει τα ποσά στη δημοσιότητα, υπενθύμισε ότι δεν είναι νέο ότι θα δημοσιοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση των πληρωμών, καθώς και στη συνεδρίαση της 10ης Απριλίου στην ειδική μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας της Βουλής είχε επισημάνει προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων ότι είναι στο τέλος θα είχαν μία πλήρη εικόνα, ποιοι έχουν συμμετάσχει στην καμπάνια και τι ποσά πήραν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέχεια επέστρεψε τα πυρά στο ΣΥΡΙΖΑ, προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα και φωτογράφισε συγκεκριμένη εφημερίδα που υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την εφημερίδα Documento.

«Είναι προφανές ότι ο θόρυβος, που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται αυτές τις μέρες, ξεκινά από ένα μέσο ενημέρωσης. Αυτό το μέσο ενημέρωσης είναι γνωστό για τη λάσπη που εκτοξεύει απέναντι στον πρωθυπουργό, στην οικογένειά του, χωρίς κανένα… ντοκουμέντο. Είναι γνωστό για fake news. Επίσης όπως προκύπτει από σημερινά δημοσιεύματα, φέρεται να είναι ένα μέσο το οποίο έχει πάρει, στην προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλα ποσά από τράπεζες και ΔΕΚΟ τα οποία ανέρχονται τουλάχιστον σε ποσό 1,8 εκατομμυρίων ευρώ» είπε και πρόσθεσε: Επομένως λέμε ότι τα ποσά θα δοθούν στη δημοσιότητα όταν ολοκληρωθεί η πληρωμή τους από το Υπουργείο Οικονομικών και παρακαλούμε τον κ.Τσίπρα ο οποίος ενδιαφέρεται για τα ποσά αυτά, να ενημερώσει την ελληνική κοινή γνώμη πόσα χρήματα δόθηκαν στο μέσο με το οποίο ταυτίζεται την περίοδο της διακυβέρνησης του από το 2015 μέχρι το 2019».

Ο κ.Πέτσας σχολίασε μάλιστα βάζοντας στο στόχαστρο και την εφημερίδα Εστία ότι: «Προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση πως είναι δυνατόν να ταυτίζονται, σαν να έχουν βγει από καρμπόν, πρωτοσέλιδα εφημερίδων οι οποίες κλίνουν στην αριστερά και εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, με εφημερίδες που η… εστία τους βρίσκεται στην κεντροδεξιά. Ποια υπόγεια διαδρομή ενώνει αυτά τα πρωτοσέλιδα;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκλεισε επιμένοντας ότι: «Ο κ. Τσίπρας εφόσον αναρωτιέται για τα ποσά δημόσια και καταθέτει ερώτηση στη Βουλή, πρέπει να δώσει και ο ίδιος πόσα πόσα πήρε η συγκεκριμένη εφημερίδα ή άλλο μέσο, την περίοδο 2015-19. Και αυτό είναι ένα ζήτημα, που πρέπει να το δει σοβαρά και όχι να τοποθετεί τα ποσά μιας καμπάνιας που έσωσε ζωές μαζί με μία προσπάθεια να διαμορφώσει ένα τοπίο, το οποίο χρησιμοποιούσε προκειμένου είτε να ρίχνει λάσπη είτε να κατασκευάζει θέματα, όπως αυτά που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα το οποίο αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής».