Με αφορμή τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τις αγορές κι εκμετάλλευση ακινήτων από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, το Κίνημα Αλλαγής άσκησε δριμεία κριτική τόσο στον ίδιο όσο και στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι τον κάλυψε και δεν τον αποδοκιμάζει. Παράλληλα επέκρινε την κυβέρνηση με αφορμή το Πρόγραμμα Αντώνη Τρίτση, κάνοντας λόγο για επικοινωνία κι όχι για πολιτική.

Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, ανέφερε ότι οι απαντήσεις του κ. Παπαδημούλη σ΄όσα του καταλογίζουν είναι υποκριτικές καθώς τίποτα απ’ όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν σχέση με τις αξίες της Αριστεράς. «Κάνει μπίζνες με τους πρόσφυγες. Είναι πρόβλημα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός ότι ψάχνουν δικαιολογίες κάθε φορά για τον καλύψουν, γεγονός που δείχνει τι είδους κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Χρηστίδης και πρσέθεσε : «Ο κ. Τσίπρας φαίνεται να τον έχει ανάγκη και τον στηρίζει». Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής θεώρησε ότι είναι λογικό να πάρει πρωτοβουλίες η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή η οποία δήλωσε ότι στο Ευρωκοινοβούλιο υπάρχει δυσαρέσκεια για τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Με αφορμή τη δραστηριότητα του κ. Παπαδημούλη, ο Παύλος Χρηστίδης απέρριψε γι άλλη μια φορά κάθε επαφή με το εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας τονίζοντας ότι «με αυτή τη συμπεριφορά όπως του κ. Παπαδημούλη δεν κάνουμε καμία συζήτηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μας ενδιαφέρει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ».

Στο σημείο αυτό κατέστησε σαφές ότι η πρόσφατη αναφορά πρόσκλησης στους προοδευτικούς πολίτες για συστράτευση δεν αφορά όσα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ για τις καρέκλες, αλλά τους προοδευτικούς πολίτες».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Αντώνη Τρίτση με αφορμή το πρόγραμμα ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Χρηστίδης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε ότι η ΝΔ κάνει περισσότερο επικοινωνία κι όχι πολιτική καθώς σε πολλά ζητήματα αποδεικνύεται αναποτελεσματική. Επικαλέστηκε μάλιστα τα μελανά χρώματα με τα οποία οι φορείς στο Ρόδο περιέγραψαν στη Φώφη Γεννηματά τα μέτρα για τον τουρισμό.

Επίσης ο κ. Χρηστίδης ζήτησε για άλλη μια φορά από τον κ. Πέτσα να δώσει στη δημοσιότητα ποιοι και πόσα χρήματα πήραν για τη καμπάνια της πανδημίας.

Όσον αφορά στον επικείμενο ανασχηματισμό, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης με τις διορθωτικές κινήσεις που εξήγγειλε επιβεβαιώνει τα λάθη που έχει κάνει η κυβέρνηση.

Τέλος παρέπεμψε στα ίδια τα πρόσωπα από το χώρο της Κεντροαριστεράς και τις δηλώσεις που έχουν κάνει για το αν θα μπουν στη κυβέρνηση όπως ακούγεται.