Το μπαλάκι στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ρίχνει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος για το θέμα της μείωσης της τιμής του φρέσκου γάλακτος, ενώ μιλώντας στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» δηλώνει πως κάθε πρόταση πρέπει να αντιμετωπίζεται με δημιουργική κριτική.

Παράλληλα τάσσεται υπέρ της τήρησης βιβλίων εσόδων- εξόδων και ξεκαθαρίζει πως το υπουργείο έχει προτείνει την αύξηση του ορίου των ακαθάριστων εσόδων στα 20.000 ευρώ, το οποίο και αποτελεί πάγιο αίτημα των αγροτών.

«Οι ζημιές στην ελληνική αγελαδοτροφία, που θα επιφέρει η επιμήκυνση του χρόνου ζωής του γάλακτος, θα είναι μεγαλύτερες από την αμφισβητούμενη μείωση στην τιμή, που θα έχει το γάλα στο ράφι» σημειώνει, υπογραμμίζει πως «η έκθεση του ΟΟΣΑ δεν είναι οι πλάκες του Μωυσή» και προσθέτει: «Ό,τι είναι ωφέλιμο και γόνιμο για την οικονομία μας, να το υιοθετήσουμε. Ό,τι, όμως, δημιουργεί αρνητικές συνέπειες δεν μπορούμε παρά να το απορρίψουμε».

Χαρακτηρίζει τέλος ανάσα για χιλιάδες αγρότες τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και σημειώνει πως «εφόσον συνεχίζουμε σε λεβα δρόμο σταθερότητας, θα έχουμε τη δυνατότητα να λάβουμε επιπλέον μέτρα, όχι μόνο για την ανακούφιση των αγροτών αλλά και για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής.