Ανησυχούν για το γάλα οι αγελαδοτρόφοι της Θεσσαλονίκης

Κάνουν λόγο για καταστροφή του κλάδου τους


ΕΛΛΑΔΑ
6:56
30/01/2014
Ανησυχούν για το γάλα οι αγελαδοτρόφοι της Θεσσαλονίκης
loading

Την έντονη ανησυχία τους για τις θέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο θέμα της επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, εκφράζουν με ανακοίνωση τους οι φορείς της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας, τονίζοντας ότι το θέμα δεν έκλεισε και ενδεχομένως θα επανέλθει. Παράλληλα, δηλώνουν ικανοποιημένοι για τις θέσεις της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι φορείς της γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας (Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής Ελλάδας, Ένωση Φυλής Χόσταϊν Ελλάδας, Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα-ΠΙΕς),σε συνάντηση τους αποφάσισαν να συντονίσουν τη δράση τους για το θέμα, κάνουν λόγο για ουσιαστική καταστροφή του κλάδου τους, σε περίπτωση που υιοθετηθεί ένας «εντελώς αντιαναπτυξιακός νόμος».

Η εφαρμογή του νόμου, σύμφωνα με τους φορείς, θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση και μετέπειτα σε αφανισμό των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και στη διάθεση στον Έλληνα καταναλωτή υποβαθμισμένου προϊόντος. Καταγγέλλουν μεθόδευση για προσαρμογή της νομοθεσίας, ώστε να επιτρέπεται η παραγωγή γιαουρτιού από σκόνη γάλακτος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει