Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις συνέπειες του κορονοϊού στην οικονομία κατάθεσε ο Τσίπρας

Τον καλεί να αλλάξει πολιτική και να υιοθετήσει τα μέτρα στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:21
02/06/2020
Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις συνέπειες του κορονοϊού στην οικονομία κατάθεσε ο Τσίπρας
12
loading

Την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας με επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, τον οποίο καλεί να αλλάξει πολιτική και να υιοθετήσει μέτρα στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων, όπως αυτά που έχει παρουσιάσει η αξιωματική αντιπολίτευση με το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι».

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε τον πρωθυπουργό «έστω και τώρα, μετά την πρόταση της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, να αλλάξει πολιτική και να υιοθετήσει μέτρα στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων, που έχει παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ» και να μην περιμένει την ύφεση «να βάλει λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις, την ανεργία να σκαρφαλώσει ξανά στα μεγέθη του 2014 και τότε να χρηματοδοτήσει με το πακέτο της ΕΕ μόνο όσους ισχυρούς θα έχουν αντέξει».

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Προς: τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Θέμα: «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία»

Τρεις μήνες μετά από την εκτεταμένη έναρξη των περιοριστικών μέτρων και παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, χιλιάδες εργαζόμενοι και επιχειρήσεις της χώρας παραμένουν χωρίς ουσιαστική βοήθεια.

Με την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην αξιοποιήσει τη διαθέσιμη ρευστότητα που άφησε ως παρακαταθήκη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα εμπροσθοβαρές πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και της εργασίας, ανατροφοδοτείται η αυτοεκπληρούμενη προφητεία της υψηλής ύφεσης, ενώ ταυτόχρονα εργασιακά δικαιώματα καταργούνται, μισθοί μειώνονται και οι φόβοι για αναδιάρθρωση της αγοράς σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επιβεβαιώνονται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει έγκαιρα προτείνει, με το πρόγραμμα  ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ, εμπροσθοβαρή, υλοποιήσιμα, ρεαλιστικά και πλήρως κοστολογημένα μέτρα συγκράτησης της ύφεσης και γενναίας στήριξης των επιχειρήσεων και της εργασίας.

Το μοναδικό μέχρι στιγμής σοβαροφανές επιχείρημα για τη μη αξιοποίηση σημαντικού μέρους των ταμειακών διαθεσίμων για τη στήριξη της οικονομίας, ήταν η αβεβαιότητα για τις επόμενες χρονιές.

Ωστόσο οι ανακοινώσεις της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αίρουν και τις τελευταίες επιφυλάξεις.

Η πρόταση της ΕΕ αναδεικνύει περαιτέρω την αντίφαση της οικονομικής πολιτικής «της ανοσίας της αγέλης»  του κ. Μητσοτάκη, καθώς την ίδια ώρα που προστίθενται πολύτιμοι πόροι στη διάθεσή μας, για τους οποίους η κυβέρνηση πανηγυρίζει, επιχειρήσεις κλείνουν και μεγάλα τμήματα εργαζομένων αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών τίθενται στο περιθώριο.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

Είναι διατεθειμένος, έστω και τώρα, μετά την πρόταση της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, να αλλάξει πολιτική και να υιοθετήσει μέτρα στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων, που έχει παρουσιάσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση ή θα περιμένει την ύφεση να βάλει λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις, την ανεργία να σκαρφαλώσει ξανά στα μεγέθη του 2014 και τότε να χρηματοδοτήσει με το πακέτο της ΕΕ μόνο όσους ισχυρούς θα έχουν αντέξει;

Ο ερωτών

Αλέξης Τσίπρας

Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar θορπ.

  Σαλαμοποιησει ιδεών οικονομίας και διαχείρισης !
  Η μουρταδελλα είναι νόστιμη αλλά προκαλεί ρεψίματα και δυσοσμία μην την πολύ τρώς !
  Η δυσοσμία σε απομονώνει απο την αγέλη εξ ού και η άγνοια που σε περιβάλει !

 2. avatar Last 60

  Σημαίες, δηλώσεις στις κάμερες, εμπόριο χλαμύδας και επικοινωνιακής περικεφαλαίας. Αλλά οι Τούρκοι με κυβέρνηση Μητσοτάκη πάτησαν ελληνικό έδαφος «είναι στα χωρικά ύδατα της Κύπρου και της Ελλάδας για γεώτρηση ΑΟΖ και πρόκειται περί παρεξήγησης».

 3. avatar .;.

  Βγηκε απο το παχνι ο βεζουβιος; Και κανει και επερωτηση; Θα παρει 10ημερη αδεια μετα απο αυτο να ξεκουραστεί

  1. avatar @.;.

   Καλησπέρα! Λαμία ! Είμαστε ακόμα Ελλάδα με τον Μωυσή!
   Εθνάρχης!Γεροτσολιας

   1. avatar @22.28 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΒΡΟ . ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΣΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ . ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΓΛΕΝΤΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ……..ΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ….

    ,,

 4. avatar Κ+Δ

  Άμα και όταν θαααααα γίνεται κυβέρνηση να τα κανεται πράξη τα θαααααααααααα ουστ αχρηστηηηηηηηη

 5. avatar Τι δεν καταλαβαίνει αυτός ο Τσίπρας?

  Αν ο ελληνικός λαός ήθελε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, θα τον ψήφιζε αυτόν.Του είπε ,κάτσε στο σπίτι σου ,και αυτός δεν κάθεται.Σε τι γλώσσα να του πούμε ότι τελείωσε για να το χωνέψει?Ο θεός φύλαξε τους Έλληνες.

 6. avatar Aλέξη!!!!

  Εσύ κυβερνάς????
  Άσε τις υποδείξεις,είχες την ευκαιρία να κάνεις πολλά ,αλλά θα το πω κομψά.
  Μας πετσόκοψες.

 7. avatar Μστ

  Γιατί αυτά τα μέτρα στήριξης δε τα υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα capital controls..?? αντιθέτως μας κοτσάρατε ένα μνημόνιο.!!

 8. avatar Social Distortion.

  Ο Αλέξης. Ενας κουμμουνιστής που κυβερνησε με νεοφιλελευθερα μνημόνια (γιατί όσο κυβερνησε με τα δικά του οικονομικά στοίχισε τουλάχιστον 100 δις στην οικονομία), ετοίμασε πρόγραμμα μέσω skype με τον Τσακαλωτο, χωρίς κανένα στοιχείο για την οικονομία, ξέρει πως να αντιμετωπίσει της συνέπειες μιας παγκοσμιας ύφεσης.
  Να γελάσεις ή να κλάψεις..
  Και μετά αναρωτιέστε γιατί τρώει 20 μονάδες στο κεφάλι.

 9. avatar ΠΟΤΣΟΣ

  Ρε Πινόκιο έμαθες γεωγραφία και τόριξες στην οικονομία [...];

 10. avatar Μιλάει ο Τσίπρας τώρα.

  Αυξείστε τις αποστάσες μεταξύ σας και αφήστε το γαστρεντερικό σας να εκφραστεί ελεύθερα.
  Είναι το πιο δημοκρατικότερο βιολογικό σύστημα του ανθρώπου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει