Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε στην Τουρκία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη νέα επίθεση της γειτονικής χώρας που καλούσε την Ελλάδα να σταματήσει τη «βαρβαρότητα» και «να σεβαστεί τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο, να μην τους βασανίζει και να μην τους επαναπροωθεί».

Υπενθυμίζουμε ότι, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι είχε πει: «Επίσης, αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι το Λίκνο του (υποτιθέμενου) πολιτισμού, πρέπει να σέβονται εκείνους που έχουν άλλη γλώσσα και άλλη θρησκεία» λέει και καλεί τη χώρα μας να εγκαταλείψει τη λογική του «ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου».

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση.

Η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας.

Διαβάστε εδώ τι είπε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που προκάλεσε την οργή της Τουρκίας.